Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

2010 Γενικότητες

Γεμάτη μουσική χρονιά ήταν το 2010 όσον αφορά τουλάχιστον, τον χώρο της σκληρής μουσικής. Πάρα πολλές οι κυκλοφορίες μέσα στο έτος και όπως ήταν φυσιολογικό άλλες απογοήτευσαν, άλλες εντυπωσίασαν και άλλες πέρασαν απαρατήρητες. Φυσικά υπήρξαν και κυκλοφορίες που απλά επιβεβαίωσαν κάποια πράγματα, θετικά ή αρνητικά. Από όλα είχε ο μουσικός μπαξές του 2010 λοιπόν.

Μεγάλα ονόματα του χώρου κυκλοφόρησαν δουλειές και αν όχι όλες, οι περισσότερες κυμάνθηκαν σε μέτρια έως άσχημα επίπεδα. Αναμενόμενο κατά την ταπεινή μας άποψη αλλά θα επεκταθούμε σε επόμενη ανάρτηση επ'αυτού. Πολλές όμως ήταν και οι νέες μπάντες που κυκλοφόρησαν τα ντεπούτα τους, κάτι που είναι άκρως ενθαρρυντικό για το μέλλον αυτής της μουσικής.

Δεν έλειψαν φυσικά και οι κυκλοφορίες με χώρα προέλευσης την Ελλάδα. Συναντάμε κι εδώ, ένα μείγμα νέων και παλαιότερων συγκροτημάτων που κυκλοφόρησαν δουλειές το περασμένο έτος,οι περισσότερες εκ των οποίων κινήθηκαν σε άκρως ικανοποιητικά επίπεδα, κάτι που μας χαροποιεί. Και αυτό διότι, βλέπουμε πως η ελληνική σκηνή εκτός από ζωντανή και άκρως κινητική, είναι και πολλά υποσχόμενη καθώς το επίπεδο των δίσκων που κυκλοφόρησαν μες το 2010 είναι πολύ υψηλό, κυρίως από τις πρωτοεμφανιζόμενες ή σχετικά νέες μπάντες. Αυτό το λέμε χωρίς ίχνος υπερβολής.

Πολύ γενικά τα σχόλιά μας για τα μουσικά δρώμενα του 2010 αλλά αυτό να είστε σίγουροι πως σε επόμενες αναρτήσεις θα αλλάξει. Ήταν μια πραγματικά ενδιαφέρουσα μουσική χρονιά και δεν θα θέλαμε να επεκταθούμε δίχως να έχουμε κατασταλάξει στις απόψεις μας. Είναι πολλές οι κυκλοφορίες που δεν έχουμε αξιωθεί ή καταφέρει να ακούσουμε ή να προσφέρουμε την προσοχή που τους αναλογεί. Οφείλουμε να το αλλάξουμε το συντομότερο δυνατόν αυτό γιατί το 2011 έχει μπει φουριόζο! Έχουμε όμως, καιρό για το 2011, υπομονή..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου