Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Μουσική

Όπως αναφέραμε και στο αρχικό ποστ, το θέμα τούτου του ιστολογίου είναι η μουσική και συγκεκριμένα, η δική μας οπτική πάνω σε αυτή. Πριν σας παρουσιάσουμε τα γούστα μας, θα επιχειρήσουμε μια πιο γενική αναφορά σε αυτή.

Η μουσική είναι η αρχαιότερη των τεχνών. Και πως να μην είναι, αφού μπορούμε κάλλιστα να την συνδέσουμε με την εξέλιξη της γλώσσας και κατ' επέκταση του ανθρώπινου είδους. Η εξέλιξή της ποτέ ως τώρα δεν σταμάτησε και μάλλον ποτέ δεν θα σταματήσει. Αιτία, η πληθώρα σκέψεων και συναισθημάτων που δεν μπορούν να αποδοθούν με λέξεις ή πράξεις.

Είναι η ομορφότερη των τεχνών για εμάς και αυτό οφείλεται στο ότι επηρεάζει τις περισσότερες των αισθήσεών μας. Η ποικιλομορφία της, η οποία στεγάζεται κάτω από διάφορες -πολλές φορές αχρείαστες- ταμπέλες, είναι ατελείωτη. Όπως και να την ονομάσουμε ή κατηγοριοποιήσουμε, η μουσική θα παραμείνει κτήμα όλων μας και αυτό σίγουρα, είναι θετικό. Δεν μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως έχει χρησιμοποιηθεί και ως μέσο θεραπείας.

Σημαντικό είναι και το γεγονός πως η μουσική είναι η πιο εύκολα προσβάσιμη τέχνη. Τη συναντάμε παντού, κυριολεκτικά. Ίσως γιαυτό να θεωρείται η μοναδική οικουμενική γλώσσα. Διότι με τη μουσική μπορείς να επικοινωνήσεις με όλους χωρίς να είναι υποχρεωτικό να γνωρίζεις όλες τις διαλέκτους του πλανήτη Γη.
Ας αφεθούμε λοιπόν στην αγκαλιά της, χωρίς αναστολές..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου