Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Rock, Metal

Rock, Metal.

Με αυτές τις διακλαδώσεις της μουσικής θα ασχοληθούμε κυρίως καθώς και με κάποια από τα αμέτρητα παρακλάδια τους. Τα οποία παρακλάδια τους εκτός από αμέτρητα είναι και εξόχως ενοχλητικά και πολλές φορές αχρείαστα όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας. Όμως, επειδή δεν μας αρέσει η λογική του τσουβαλιάσματος, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως κάποια από αυτά είναι χρηστικά -βοηθούν πολύ σε θέματα ταξινόμησης π.χ.- και αρκούντως επεξηγηματικά ως προς το μουσικό ύφος ενός δίσκου ή/και ενός συγκροτήματος.

Έτσι θα προσπαθήσουμε κι εμείς στις αναρτήσεις μας να κρατήσουμε τις ταμπέλες σε λογικά πλαίσια, προσπαθώντας, όχι να κατηγοριοποιήσουμε τη μουσική -γιατί αυτό θα ήταν κάτι το ουτοπικό- αλλά, να ξεχωρίσουμε τα μήλα απ' τα πορτοκάλια. Ένα μικρό παράδειγμα: άλλο το thrash άλλο το power, άλλο το συμφωνικό κι άλλο το γκόθικ μέταλ. Δεν θα το αναπτύξουμε παραπάνω όμως το συγκεκριμένο θέμα διότι είναι πολύ πιθανό να μη το εξαντλήσουμε και ποτέ.

Θα επικεντρωθούμε λοιπόν σε ροκ και μέταλ φόρμες δίχως αυτό να σημαίνει πως σνομπάρουμε ή απαξιούμε για την υπόλοιπη μουσική. Άλλωστε, θα υπάρξουν αναφορές και σε άλλα μουσικά μονοπάτια ή/και συγκροτήματα. Όπως, μας αρέσει να πιστεύουμε η μουσική είναι μια αλλά έχει πολλές εκφάνσεις. Κάποιες μας αρέσουν περισσότερο, κάποιες λιγότερο. Αυτό δεν σίγουρα δεν τις κάνει λιγότερο ενδιαφέρουσες. Αρκετά με όλα αυτά όμως, καιρός να μπούμε στο θέμα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου