Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ethereal Riffian - Shaman's Visions



Από το Κίεβο, της παγωμένης Ουκρανίας, έρχονται οι Ethereal Riffian, που δημιουργήθηκαν μόλις πέρυσι, το 2010. Αν και η χώρα καταγωγής τους δεν φημίζεται για τέτοιου είδους μουσικές, το νεοσύστατο τρίο, μας προσφέρει ψυχεδελικό stoner, μέσα από την πρώτη επίσημη κυκλοφορία τους, το φετινό EP που τιτλοφορείται Shaman's Visions και προσφέρεται δωρεάν από τη μπάντα, αρκεί να κάνετε ένα κλικ πάνω στον τίτλο και θα γίνει δικό σας. Αν πάλι θέλετε να το ακούσετε πριν το κατεβάσετε τότε απλά κάντε κλικ στο όνομα του συγκροτήματος, έτσι θα μεταφερθείτε στη σελίδα του myspace τους όπου και μπορείτε να το ακούσετε ολόκληρο.

Η παραγωγή, είναι ογκώδης και προσδίδει μια θολούρα στο ηχητικό αποτέλεσμα που απογειώνει τις εξαιρετικές συνθέσεις του συγκροτήματος. Η κιθάρα παράγει τόσο μεγάλα, υπέρβαρα και ογκώδη riffs, που θαρρείς πως ένα κύμα από άμμο της ερήμου, σε διαστάσεις τσουνάμι, έρχεται καταπάνω σου για να σε πνίξει, όμως, την τελευταία στιγμή, σαν από μηχανής θεός, τα τρελαμένα και μαστουρωμένα solo της σε σώζουν, οδηγώντας σε, σε μέρος ασφαλές αλλά συνάμα, υποχθόνιο και επικίνδυνο, καθώς το μπάσο καραδοκεί για να σε μαγέψει σαν άλλη Σειρήνα, σε μορφή αράχνης, που υφαίνει μαγεμένες μελωδίες με ένα τρόπο στιβαρό αλλά και νωθρό που είναι ικανός να σε γονατίσει, αιχμαλωτίζοντας σε έτσι, σε μια δίνη που μοιάζει και είναι υπερφυσική. Όχι, ούτε τα ντραμς θα καταφέρουν να σε σώσουν απ' τον λήθαργο που έπεσες γιατί αν δεν θυμάσαι καλά, αυτά ήταν που έδιναν τον ρυθμό στα προαναφερθέντα έγχορδα όταν εκείνα σε μαγνήτιζαν. Το πνευστό που νόμιζες ότι άκουσες, όπως σωστά κατάλαβες, ήταν κι αυτό στο κόλπο του προσηλυτισμού σου. Όσο για τις ψαλμωδίες του γέρο-Σαμάνου, ξέρεις πολύ καλά που αναφέρονται και σε ποιόν απευθύνονται αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω σχετικά γιατί ήδη η θέση μου είναι τόσο επιβαρυμένη όσο κι η δική σου.

Μόλις 30 λεπτά διαρκεί το τελετουργικό, που είναι χωρισμένο σε 5 κομμάτια, αλλά οι συνέπειες του είναι τόσο σοβαρές που θέλοντας και μη, σαν μια αόρατη δύναμη να σε κατευθύνει, πατάς συνεχώς το repeat και βυθίζεσαι, ξανά και ξανά, σε γνωστικές αναζητήσεις και διανοητικές ενδοσκοπήσεις τέτοιες που όμοιες τους έχουν καταφέρει να ελέγξουν -όχι στον απόλυτο βαθμό βέβαια- ελάχιστα άτομα, που συνήθως ντύνονται είτε στα λευκά και συχνάζουν σε αχανή κι απομονωμένα κτίρια, είτε στα πορτοκαλί και συχνάζουν στα υψηλότερα σημεία του πλανήτη Γη, αν και γι' αυτό δεν παίρνω και όρκο. Μοιραία ωθήστε σε φανταστικές (?) ομιλίες με πλάσματα και όντα από κάποια άλλη διάσταση, από κάποιο άλλο σύμπαν, παράλληλο ίσως, εκεί όπου η λογική δεν υφίσταται ή τουλάχιστον έτσι νομίζω. Εάν και όταν επιστρέψω, απ' αυτό το γοητευτικά σαλεμένο ταξίδι, ίσως έχω την απάντηση, με βασική προϋπόθεση φυσικά, να έχει επιστρέψει μαζί μου και η δυνατότητα επικοινωνίας μου με τα εγκόσμια..

Υ.Γ. Αγαπητοί άνθρωποι των δισκογραφικών εταιριών, πολυεθνικών και μη, κάντε συμβόλαιο σε αυτά τα παλικάρια, όχι σήμερα, ούτε χθες, όπως συνηθίζεται να λέμε σε ξεσπάσματα υπερβολής, αλλά πέρυσι κιόλας!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου