Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Grandloom - Sunburst


Από το Κότμπους της Γερμανίας προέρχονται οι Grandloom, μια μπάντα, που δημιουργήθηκε το 2007 και αυτοπροσδιορίζεται ως ψυχεδελικό heavy jam rock συγκρότημα -και πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου, μιας και η μουσική τους είναι ακριβώς αυτή που οι ίδιοι περιγράφουν: Heavy rock, που προκύπτει κυρίως μέσα από jamάρισμα των μελών. Η πρώτη τους κυκλοφορία ήρθε το 2009 και ήταν ηχογραφημένη Live ενώ, ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησαν την πρώτη τους studio δουλειά, που είχε την μορφή ενός EP. Πριν λίγες εβδομάδες όμως, κυκλοφόρησαν κι επίσημα τον ντεμπούτο full length δίσκο τους, Sunburst, με διάρκεια περίπου 50 λεπτά και περιεχόμενο έξι κομμάτια.

Το τρίο από το Βρανδεμβούργο φαίνεται πως έχει ταλέντο και όρεξη για να το αναπτύξει, μιας και το spaced-out ψυχεδελικό rock τους, είναι πολύ ελκυστικό. Κάτι που οφείλεται και στις μουσικές ικανότητες των μελών καθώς, ο κιθαρίστας μοιάζει να χειρίζεται το έγχορδο του με μαεστρία, αφού οι trippy μελωδίες του, συμπληρώνονται άριστα από τα stoner riffs του ενώ, το μπάσο σιγοντάρει με τον καλύτερο τρόπο, προσθέτοντας το πάντα καλοδεχούμενο και απαραίτητο groove στην μουσική της μπάντας, αλλά δεν διστάζει να πάρει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, όποτε αυτό χρειάζεται. Τα δε ντραμς, απλά συμμετέχουν στην μαγεία και συμβάλουν κι αυτά με τη σειρά τους στην δημιουργία μιας ονειρικά υπνωτικής ατμόσφαιρας ενώ, στην όλη ατμόσφαιρα συμμετέχουν και τα φωνητικά -δια της απουσίας τους, μιας και αυτή η απουσία, θαρρώ, πως είναι ευεργετική για τη μουσική της μπάντας.

Σίγουρα οι Grandloom δεν παίζουν κάτι πρωτότυπο, αλλά αυτό που παίζουν, το παίζουν πολύ καλά -και νομίζω πως αυτό είναι που μετράει στο τέλος. Το Sunburst είναι ένα πολύ καλό ντεμπούτο, από μια μπάντα, που φαίνεται πολλά υποσχόμενη. Ελπίζω να συνεχίσουν αυτό που κάνουν με την ίδια όρεξη, αλλά και τον ίδιο ζήλο, τα παλικάρια, διότι, διέκρινα πολλές δυνατότητες σε αυτούς. Θα είναι κρίμα να χαθεί ένα τέτοιο συγκρότημα, αν κι εδώ που τα λέμε, οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο δεν νομίζω πως είναι πολλές, μιας και όπως μάλλον έχετε καταλάβει, τούτοι εδώ, φαίνεται πως θα έχουν λαμπρό μέλλον. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου