Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

J.D. Overdrive - Sex, Whiskey & Southern Blood


Οφείλω να ομολογήσω πως ξαφνιάστηκα όταν συνειδητοποίησα ότι οι J.D. Overdrive κατάγονται από την Πολωνία. Αυτό, γιατί πρώτα άκουσα τον δίσκο και μετά ψάχτηκα περισσότερο για αυτούς -μιας και μου άρεσε αρκετά αυτό που άκουσα, και υπέθεσα πως τα παλικάρια αυτά θα προέρχονται από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού καθώς, όπως μαρτυρά το εξώφυλλο, το όνομα τους (καθώς τα αρχικά J.D. προέρχονται από την παγκοσμίως γνωστή φίρμα παραγωγής ουίσκι, Jack Daniels) αλλά και ο τίτλος (Sex, Whiskey & Southern Blood) του ντεμπούτου άλμπουμ τους, που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα, η μουσική τους, αλλά και η γενικότερη αισθητική τους, είναι σφόδρα επηρεασμένη από τις Η.Π.Α. -πιο συγκεκριμένα, από τις νοτιότερες πολιτείες τους.

Το πρώτο full length άλμπουμ της πολωνικής μπάντας αποτελείται από 10 κομμάτια -εκ των οποίων το ένα είναι -μια αρκετά δυναμική, διασκευή στο Purple Haze του Jimi Hendrix, κι ένα πολύ επιτυχημένο intro ενώ, η διάρκεια του ξεπερνάει τα 45 λεπτά. Η παραγωγή του δίσκου είναι αρκετά καλή, αλλά όχι τέλεια καθώς, τη βρήκα λίγο παραπάνω γυαλισμένη από ότι θα ήθελα, πάραυτα όλα τα όργανα ακούγονται πεντακάθαρα, κι αυτό είναι που μετράει στο τέλος. Η απόδοση της μπάντας είναι πολύ καλή, ο ντράμερ χτυπάει με μίσος τα ντραμς του, προσπαθώντας να γκρεμίσει το σταθερό τοίχος που χτίζει το μπάσο ενώ, η κιθάρα παράγει κάποια πολύ δυνατά riffs, αλλά ακόμη και τα solos της κινούνται σε καλό επίπεδο, μιας και κολλάνε πολύ σωστά στα τραγούδια, στα οποία χρησιμοποιούνται. Η φωνή, είναι το ατού της συγκεκριμένης μπάντας καθώς, ο τύπος πίσω απ' το μικρόφωνο, τραγουδά με ψυχή ενώ -αν και μάλλον το ψυλλιαστήκατε, τα χνώτα του βρωμάνε αλκοόλ από χιλιόμετρα μακρυά.

Οι J.D. Overdrive, μια σχετικά νέα μπάντα καθώς, δημιουργήθηκαν το 2007, έχουν αποκτήσει μεγάλη εμπειρία από τις πολλές live εμφανίσεις τους -μερικές εκ των οποίων με σημαντικά ονόματα του χώρου, κυκλοφόρησαν ένα γεμάτο ενέργεια πρώτο δίσκο, που είναι φτιαγμένος για να ακουστεί ζωντανά, αλλά και που αφήνει πολλές ελπίδες για την μελλοντική παρουσία της μπάντας στο χώρο. Βέβαια, για να επιτύχουν θα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά, ώστε να καταφέρουν να δέσουν ακόμη καλύτερα τις πολλές επιρροές τους -που κυμαίνονται από το southern rock έως και το nu metal, έτσι ώστε να εξαλείψουν τα στίγματα της επαναληπτικότητας και του κορεσμού, που εμφανίστηκαν στο -αρκετά καλό, Sex, Whiskey & Southern Blood. Ανυπομονώ για την επόμενη δισκογραφική απόπειρά τους, με κρυφή ελπίδα, αυτή, να είναι καλύτερη του απλά καλού ντεμπούτου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου