Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Maligno - The Funeral Domine



Από το Μεξικό μας έρχονται οι Maligno, που δημιουργήθηκαν το 2005 με σκοπό να παίξουν heavy μουσική. Ένα χρόνο μετά την γέννηση τους κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους ενώ, το 2008 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος τους, Universevil, που τους έκανε γνωστούς κι εκτός των μεξικάνικων συνόρων. Σίγουρα, η αναγνωρισιμότητα τους στην Ευρώπη δεν βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο ακόμη, αλλά είμαι σίγουρος πως αυτό θα αλλάξει λιαν συντόμως, μιας και το τρίτο τους full length άλμπουμ, The Funeral Domine, που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες, είναι πάρα πολύ δυνατό.

Ο εν λόγο δίσκος, αποτελείται από 9 κομμάτια κι έχει διάρκεια 42 λεπτά. Η παραγωγή του είναι πολύ καλή καθώς, τα πάντα ακούγονται καθαρά ενώ, αξίζει να αναφερθεί πως την έχει επιμεληθεί η ίδια η μπάντα. Το εξώφυλλο του δίσκου, είναι απλά τρομερό καθώς, θυμίζει έντονα 70's horror ταινία ενώ, η occult αύρα που αποπνέει, ταιριάζει με την μουσική που περιέχει το άλμπουμ. Μουσική, που διαφέρει λίγο σε σχέση με αυτή που ακούμε στους προηγούμενους δίσκους της μπάντας -χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το doom στοιχείο απουσιάζει, αντιθέτως, συνεχίζει να κυριαρχεί. Όμως, οι κλασσικές metal αναφορές της μπάντας, έχουν αυξηθεί κατά πολύ, κάτι που προσδίδει φρεσκάδα στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα ενώ, αξίζει να αναφερθεί πως οι όποιες επιρροές της μπάντας, παραμένουν εμφανείς, αλλά έχουν φιλτραριστεί σωστά καθώς, ο ήχος του συγκροτήματος εδώ, μοιάζει και είναι, περισσότερο προσωπικός από ποτέ.

Η απόδοση και των τεσσάρων μελών είναι πολύ καλή. Ο τραγουδιστής φαίνεται πως βρίσκει την ταυτότητα του καθώς, έχει σε μεγάλο βαθμό απολέσει τις αναφορές στον Ozzy ενώ, ο κιθαρίστας εξαπολύει σε σχετικά υψηλές ταχύτητες τα δυναμικά riffs του. Το μπάσο, προσδίδει το απαραίτητο groove στον ήχο της μπάντας ενώ, τα ντραμς σε στιγμές σφυροκοπούνται αλύπητα από τον ντράμερ. Οι δύο guest συμμετοχές του δίσκου -ο Alex Skolnick των Testament και το μεξικάνικο κιθαριστικό duo Rodrigo Y Gabriela, αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα καθώς, η συμμετοχή τους είναι καθόλα ουσιαστική.

Οι Maligno δείχνουν πως βαδίζουν με σταθερό βηματισμό προς την επιτυχία και αυτό οφείλεται εν πολλοίς και στο πολύ καλό The Funeral Domine, που είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι θα τους ανοίξει διάπλατα τις πόρτες για την ευρωπαϊκή αγορά. Άλλωστε, θαρρώ πως κάτι τέτοιο το αξίζουν, διότι η αφοσίωση σε αυτό που κάνουν και η σκληρή δουλειά που έχουν ρίξει όλα αυτά τα χρόνια, πρέπει να ανταμειφθεί. Εάν θέλετε να τους ακούσετε -κάτι που σας προτείνω ανεπιφύλακτα και χωρίς κανένα ενδοιασμό, απλά κάντε ένα κλικ εδώ, και θα μεταφερθείτε στη σελίδα της μπάντας στο soundcloud, όπου και μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο, δωρεάν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου