Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ponamero Sundown - Rodeo Electrica


Από την Στοκχόλμη της Σουηδίας κατάγονται οι Ponamero Sundown, που δημιουργήθηκαν κάπου στα τέλη του 2005 με σκοπό να παίξουν δυναμική rock μουσική, δηλαδή, τραγούδια ευκολομνημόνευτα, αποτελούμενα από δυνατά και groovy riffs. Στα έξι χρόνια που ως τώρα μετρά η ύπαρξή τους, έχουν κυκλοφορήσει 4 demos και δύο full length δουλειές, με την πιο πρόσφατη από αυτές να κυκλοφορεί πριν λίγους μήνες και να τιτλοφορείται Rodeo Electrica. Ο εν λόγω δίσκος, ξεπερνάει σε διάρκεια τα 53 λεπτά ενώ, αποτελείται από 13 κομμάτια, που αξίζει να αναφερθεί πως έχουν τοποθετηθεί με στρατηγικό τρόπο στον δίσκο καθώς, η σειρά στην οποία βρίσκονται, βοηθάει τον δίσκο να κυλά όπως το ποταμίσιο νερό που οδεύει προς τον καταρράκτη -κάτι που κάνει τον συγκεκριμένο δίσκο να ξεχωρίσει εύκολα απ' τον σωρό παρόμοιων κυκλοφοριών, διότι όπως έχει αναφερθεί πολλάκις στο παρόν blog, το tracklisting καθορίζει σε σημαντικό βαθμό την επιτυχία ή μη, ενός δίσκου.

Η παραγωγή είναι εξαιρετική καθώς, όλα ακούγονται όπως πρέπει ενώ, το ίδιο εξαιρετική είναι και η απόδοση της μπάντας, μιας και τα παλικάρια φαίνεται πως είχαν τρελά κέφια κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του συγκεκριμένου άλμπουμ. Ο κιθαρίστας μοιράζει απλόχερα riffs βουτηγμένα στο fuzz και στο groove ενώ, τα leads του είναι πότε μελωδικά και πότε αγριέμενα, αλλά πάντοτε εύστοχα. Η δε δουλειά, που κάνει με τις ακουστικές κιθάρες, είναι απλά φανταστική. Ο μπασίστας κάνει κι αυτός πολύ καλή δουλειά, αν κι έχει την δυσκολότερη αποστολή στον δίσκο: να συνοδέψει τα ντραμς. Τα οποία, δέχονται χτυπήματα μίσους από τον ντράμερ -που όπως φαίνεται, τον στοιχειώνει ακόμη το black metal παρελθόν του. Όσον αφορά τα φωνητικά, αυτά μάλλον αποτελούν το ατού της μπάντας καθώς, ο τύπος που κρατά το μικρόφωνο, δίνει ρέστα -είτε τραγουδά μελωδικά, είτε αγριεμένα.

Οι Ponamero Sundown με το γεμάτο ενέργεια rock τους, μας προσέφεραν έναν δίσκο που άνετα μπαίνει στα καλύτερα της χρονιάς, μιας και το stoner αναμιγνύεται επιτυχημένα με το fuzz ενώ, οι υφέρπουσες grudge επιρροές της μπάντας, παίζουν κι αυτές τον ρόλο τους με τον καλύτερο τρόπο, καθιστώντας το Rodeo Electrica έναν από τους καλύτερους hard/stoner δίσκους της χρονιάς καθώς, οι μελωδικές, οι γρήγορες, οι heavy, αλλά και οι πιο ωμές στιγμές του δίσκου, βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία μεταξύ τους, προσφέροντας στον ακροατή μουσική ποικιλία. Η στιγμή, που αυτή η μπάντα θα αποκτήσει την αναγνώριση, αλλά και την φήμη που της αναλογεί και της αξίζει, νομίζω, πως δεν θα αργήσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου