Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Sungrazer - Mirador


Στις αρχές του 2009 δημιουργήθηκαν οι Ολλανδοί Sungrazer, που με το περσινό ντεμπούτο δίσκο τους, μας παρουσίασαν ένα πολύ ενδιαφέρον μείγμα stoner και ψυχεδέλειας. Σχεδόν ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του ομώνυμου πρώτου τους δίσκου, το τρίο από το Μάαστριχ κυκλοφόρησε πριν από μια περίπου εβδομάδα τον δεύτερο full length δίσκο του με τίτλο Mirador, που αποτελείται από 7 κομμάτια και έχει διάρκεια περίπου 48 λεπτά.Ένας δίσκος, που επιβεβαιώνει με εμφατικό τρόπο όλα τα θετικά σχόλια που έχουν ακουστεί για το συγκρότημα ενώ, δίνει ταυτόχρονα την καλύτερη απάντηση σε όσους πέρυσι τους αμφισβήτησαν καθώς, το νέο τους πόνημα αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη προόδου και βελτίωσης του συγκροτήματος, μιας και αυτό κατάφερε να αφομοιώσει όλες του τις επιρροές σωστά, δημιουργώντας έτσι έναν ήχο, πέρα για πέρα προσωπικό.

Το εξώφυλλο σε βάζει κατευθείαν στον κλίμα ενώ, αξίζει να αναφερθεί πως η παραγωγή του άλμπουμ είναι πολύ καλή. Το επίπεδο των συνθέσεων έχει ανέβει θεαματικά καθώς, ο συνδυασμός groove, jamαρίσματος και ψυχεδέλειας έχει επιτευχθεί με τρόπο σχεδόν τέλειο. Τα φωνητικά σε υπνωτίζουν και σε ταξιδεύουν σε ένα κόσμο μαγικό, εκεί όπου οι κιθάρες ζωγραφίζουν ψυχεδελικά fuzz ηχοτοπία πάνω σε ένα καμβά σκεπασμένο με την σκόνη της ερήμου και ξεβρασμένο στην άκρη κάποιου βάλτου, στα ελώδη νερά του οποίου το μπάσο έκανε το πρωινό του ντουζάκι όταν τον εντόπισε ενώ, την ίδια στιγμή, λίγο πιο δίπλα από εκεί, τα ντραμς με τα σπινθηροβόλα χτυπήματα τους, έτρεφαν μια φωτιά, που αν και στόχευε στο να βοηθήσει στο στέγνωμα του καμβά, τελικά, τον τύλιξε εξ ολοκλήρου με τις φλόγες της..

..Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η ηχητική ζωγραφιά που ήταν εγκλωβισμένη στον πυρπολημένο -πλέον, καμβά, να απογειωθεί σαν άλλο βεγγαλικό και να ξεκινήσει ένα διαγαλαξιακό ταξίδι διασχίζοντας τα πέρατα του σύμπαντος, πάντα υπό την -όχι και τόσο διακριτική, προστασία-συντροφιά του Ήλιου. Οι φλόγες που το συντροφεύουν σε αυτό το αστρικό ταξίδι, κάνουν το Mirador να μοιάζει με κομήτη εν πτήσει, μόνο που αυτή τη φορά η κατεύθυνση του δεν έχει μόνο ως τελικό προορισμό τον Πλανήτη Γη, αλλά και ως αφετηρία.

Η μουσική των Sungrazer, όπως αυτή μας παρουσιάζεται μέσα από το τελευταίο τους δίσκο, μοιάζει και είναι καταπραϋντική καθώς, χωρίς να πλασάρεται σαν φάρμακο -και πολύ σωστά, μιας και δεν είναι τέτοιο, έχει την ικανότητα να ηρεμεί το μυαλό και να φέρνει μια αίσθηση γαλήνης στην ψυχή. Το ταξιδιάρικο feeling που βγάζει είναι το ιδανικό soundtrack για τις καλοκαιρινές μας διακοπές -στις οποίες είθισται να κυριαρχεί η χαλαρότητα, η καλή διάθεση, η ξεγνοιασιά και όχι μόνο. Απλά πατήστε το play, δυναμώστε την ένταση στα ηχεία/ακουστικά σας, κλείστε τα μάτια και.. απολαύστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου