Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Birch Hill Dam - Colossus


Από την Μασαχουσέτη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κατάγονται οι δημιουργημένοι το 2006 Birch Hill Dam, που παίζουν ένα εξαιρετικά δυναμικό μείγμα σκληρής μουσικής, που αποτελείται από γενναίες ποσότητες southern, ολίγον από stoner και doom ενώ, τα στοιχεία από hard rock περασμένων δεκαετιών δεν λείπουν, όπως φυσικά δεν λείπει και το -πάντα καλοδεχούμενο, groove από τον ήχο τους.

Το 2009, όταν και κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο τους έκαναν αρκετό θόρυβο γύρω απ' το όνομά τους ενώ, φέτος -και πιο συγκεκριμένα στις αρχές του καλοκαιριού, κυκλοφόρησε η δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο Colossus, η οποία διαρκεί περίπου 43 λεπτά και περιέχει 9 τραγούδια, εκ των οποίων το ένα είναι μια αρκετά καλή διασκευή του Burn In Hell των επίσης Αμερικάνων Twisted Sister.

Η παραγωγή του δίσκου είναι πεντακάθαρη, χωρίς όμως να χάνει σε δυναμική. Όλα τα κομμάτια είναι δυνατά καθώς, οι τόνοι δεν πέφτουν ούτε στιγμή. Κάτι που κάνει τον δίσκο να χρίζει ακρόασης σε μεγάλη ένταση ενώ, καλό θα ήταν -αφού ζητήσετε την κατανόηση των γειτόνων σας, να προμηθευτείτε αρκετές μπύρες, διότι αυτός ο εξαιρετικά διασκεδαστικός και ξεχειλίζον από ενέργεια δίσκος, ενδείκνυται για αχαλίνωτη μπυροποσία και γενικότερα, κεφάτες καταστάσεις με την παρέα σας.

Οι σχετικά πρόσφατες αλλαγές μελών φαίνεται πως δεν επηρέασαν αρνητικά την μπάντα, μιας και τα παλικάρια ακούγονται αρκετά καλά δεμένα μεταξύ τους ενώ, οι μουσικές τους ικανότητες μοιάζουν ικανές να τους οδηγήσουν στην επιτυχία. Όποιος γουστάρει την in your face αισθητική, αλλά και το έντονο southern στοιχείο στη heavy rock μουσική, καλά θα κάνει να επενδύσει άφοβα στους Birch Hill Dam, οι οποίοι, όπως αποδεικνύεται με το -όνομα και πράμα, Colossus, δεν αστειεύονται καθόλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου