Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Blood Sweat & Vinyl


Η ταινία-ντοκιμαντέρ, Blood, Sweat & Vinyl: DIY in the 21st Century, είναι μια παραγωγή του νεαρού και ανερχόμενου σκηνοθέτη, Kenneth Thomas, που χρειάστηκε 5 χρόνια γυρισμάτων έως ότου ολοκληρωθεί -κάτι που τελικά έγινε φέτος τον Απρίλη. Ο καλός σκηνοθέτης, συνεργάστηκε για αυτή τη δουλειά με τρεις ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρίες (Hydra Head, Neurot, Constellation), που φημίζονται όχι μόνο για τις πολύ καλές μπάντες που υπογράφουν, αλλά και για τον τρόπο που βλέπουν τη μουσική -όχι ως προϊόν, αλλά μονάχα ως τέχνη, όχι ως εμπόρευμα, αλλά ως διέξοδο έκφρασης συναισθημάτων. Μια οπτική ιδιαίτερα σπάνια, που απαιτεί τόλμη για να την κάνεις πράξη, διότι όπως είναι γνωστό, στις μέρες μας κυριαρχεί το κυνήγι του γρήγορου και εύκολου κέρδους.

Ο σκηνοθέτης σε αυτά τα πέντε χρόνια, έχει καταγράψει μπόλικο live υλικό από διάφορες μπάντες που ανήκουν στο δυναμικό των άνωθι αναφερθέντων εταιριών ενώ, δεν λείπουν και οι συνεντεύξεις, που δεν περιορίζονται μόνο στους μουσικούς καθώς, συνεντευξιάζονται και άνθρωποι των προαναφερθέντων τριών δισκογραφικών, αλλά και μερικοί από τους καλλιτέχνες που δημιουργούν τα εξώφυλλα ή επιμελούνται τα artworks των συγκροτημάτων, αλλά και όλα εκείνα τα οπτικά καλούδια, τα οποία οι οπαδοί γουστάρουν. Έτσι, γίνεται κατανοητό, ότι πρόκειται για ένα έργο, που στοχεύει να αναδείξει την λιγότερο προβεβλημένη πλευρά της σημερινής μουσικής βιομηχανίας, που κρύβει διαμάντια, για τα οποία το mainstream και οι πολυεθνικές, δεν θα μάθουν ποτέ -ευτυχώς!

Κάποιες από τις μπάντες που εμφανίζονται στο υποφαινόμενο project είναι οι εξής: Isis, Godspeed You! Black Emperor, Pelican, Oxbow, Evangelista, Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra, Cave In, Neurosis, Do Make Say Think, Jesu, Grails, A Storm Of Light και άλλες ενώ, ο συνολικός αριθμός των συγκροτημάτων και των καλλιτεχνών που εμφανίζονται εδώ ξεπερνάει τους 20. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πολλά τα κομμάτια που έχουν κοπεί απ' την ταινία και που ίσως δεν μπορέσουν να βρουν χώρο ούτε και στο διπλό Dvd Box-Set, που η παραγωγός εταιρία του σκηνοθέτη του εγχειρήματος, The Scourge Productions ετοιμάζει, αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γι' αυτό, διότι υλικό που σχετίζεται με την εν λόγω δουλειά από μπάντες όπως οι Shrinebuilter, οι Mono, οι Daughters, βρίσκεται εδώ.

Πιστεύω ότι αυτό το εγχείρημα αξίζει προσοχής και στήριξης ενώ, θέλω να ελπίζω ότι κάποιος τρόπος θα βρεθεί να το δούμε να προβάλλεται και στα μέρη μας κάποια στιγμή. Άλλωστε, τα παλικάρια που σχετίζονται με όλο αυτό, προσπαθούν να καταφέρουν η προβολή του ντοκιμαντέρ, να γίνει σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές -σε αυτές φυσικά συμπεριλαμβάνεται και η Ευρώπη, αν και δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη επίσημα λεπτομέρειες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το project, αλλά και τους ανθρώπους που σχετίζονται με αυτό, απλά κάντε κλικ στις ονομασίες που αναφέρονται άνωθεν σε τούτο το κείμενο. Παρακάτω υπάρχει το trailer της ταινίας ενώ, για ακόμη μια φορά, να υπενθυμίσω πως καλό θα ήταν όλο αυτό να έρθει και από τα μέρη μας -το ξέρω, κάτι τέτοιο ίσως να είναι δύσκολο, αλλά όπως λένε, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου