Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Buffalo Witch - Buffalo Witch



Από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μας έρχονται οι Buffalo Witch, οι οποίοι, δημιουργήθηκαν το περασμένο έτος. Η μπάντα από το Michigan, αποτελείται από τρία άτομα και παίζει ένα άκρως ενδιαφέρον μείγμα ψυχεδελικού stoner/doom ενώ, δεν λείπουν ούτε τα sludgy, αλλά ούτε και τα desert rock ψήγματα από τον βαρύ κι ασήκωτο ήχο τους.

Στα τέλη του περασμένου Μάρτη κυκλοφόρησε η πρώτη κι ομώνυμη δισκογραφική τους προσπάθεια, που αποτελείται από 4 κομμάτια ενώ, η διάρκεια της είναι 32 λεπτά. Το ντεμπούτο τους -η παραγωγή του οποίου απογειώνει τις συνθέσεις της μπάντας, μιας και είναι βρώμικη και fuzzαριστή όσο πρέπει, κυκλοφόρησε από την Αμερικάνικη Hydro-Phonic Records, στο roster της οποίας βρίσκονται συγκροτήματα όπως οι Black Pyramid, Sardonis, Ramesses, καθώς κι άλλες αρκετά ενδιαφέρουσες μπάντες.

Το κοσμικό ταξίδι της κιθάρας ξεκινά απ' την πρώτη της κιόλας νότα ενώ, θαρρείς πως το παράλληλο αστρικό σύμπαν μέσα στο οποίο ταξιδεύει, είναι πολύ πιο όμορφο και αχανές, απ' όσο τα βιβλία της αστρονομίας το περιγράφουν. Το μπάσο, είναι τόσο ογκώδες και ο ήχος του τόσο βαθύς, που θαρρείς πως εγκλωβίστηκες για πάντα, σε κάποια -από τις όχι και λίγες, Μαύρη Τρύπα του απέραντου διαστήματος. Κι όλα αυτά καθώς, τα ντραμς καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες να σε σώσουν απ' τα νύχια της αιώνιας αστρικής περιπλάνησης -στην οποία είσαι καταδικασμένος πλέον να ζήσεις, αλλά το μόνο που καταφέρνουν με τα δυνατά τους χτυπήματα, είναι να απογειώσουν το soundtrack της διαγαλαξιακής σου περιπέτειας, με το οποίο, ταιριάζουν απόλυτα και τα ουρλιαχτά σου, τα οποία -είμαι σχεδόν σίγουρος, πως γνωρίζεις ότι δεν πρόκειται να σε βοηθήσουν ουσιαστικά.

Όπως μάλλον καταλάβατε, η ομώνυμη και πρώτη δισκογραφική δουλειά από τους Buffalo Witch, είναι μια ωραιότατη heavy κυκλοφορία, που σου ανοίγει την όρεξη για περισσότερα κομμάτια από τη μπάντα και το ακόμη πιο θετικό είναι, πως αυτή η όρεξη, δεν θα αργήσει να ικανοποιηθεί, διότι η μπάντα ήδη ετοιμάζεται να ηχογραφήσει το επόμενο πόνημά της. Ως τότε όμως, μπορείτε να κάνετε ένα κλικ εδώ, ούτως ώστε, να ακούσετε ολόκληρο αυτό το πολύ καλό και εξαιρετικά ελπιδοφόρο άλμπουμ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου