Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Concrete Sun - Sky Is High


Από το Novi Sad της κοντινής μας Σερβίας προέρχονται οι Concrete Sun, που αν δεν απατώμαι, πρέπει να υφίστανται ως μπάντα εδώ και περίπου δύο ή τρία χρόνια. Η μουσική που παίζουν περιγράφεται από τους ίδιους ως μια μίξη southern, grudge και sludge, χωρίς όμως να λείπουν τα stoner και blues στοιχεία από τον ήχο τους. Μια περιγραφή, που με βρίσκει απολύτως σύμφωνο, αν και έχω την εντύπωση πως το κυρίαρχο απ' τα στοιχεία που αναφέρθηκαν προηγουμένως, είναι το southern.

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησαν -χωρίς την στήριξη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, το ντεμπούτο τους, Sky Is High, που διαρκεί 40 λεπτά και αποτελείται από 9 ξεσηκωτικά κομμάτια ενώ, αξίζει να αναφερθεί πως η μπάντα μοιράζει δωρεάν τον δίσκο και μπορείτε να τον κατεβάσετε εάν κάνετε ένα κλικ εδώ. Βέβαια, υπάρχει πάντα η δυνατότητα αγοράς του σε χαμηλό κόστος από εδώ. Όπως και να' χει, προτείνω να τον αποκτήσετε, διότι όπως θα διαβάσετε παρακάτω, το άλμπουμ αξίζει προσοχής.

Η παραγωγή είναι αρκετά καλή, οι συνθέσεις δείχνουν ότι υπάρχει μέλλον ενώ, το δέσιμο της μπάντας φαίνεται πως είναι πολύ καλό. Τα φωνητικά είναι φανταστικά: δυνατά, αλλά και τραχιά όταν πρέπει ενώ, η προφορά και η άρθρωση του τραγουδιστή βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο. Οι κιθάρες παράγουν ωραιότατα και άκρως πωρωτικά riffs ενώ, όταν καταπιάνονται με solos ή/και leads, τα πάνε κι εκεί περίφημα. Το μπάσο ακούγεται πεντακάθαρα και grooveάρει απίστευτα ενώ, μοιάζει να συνεργάζεται άψογα τόσο με τις κιθάρες, όσο και με τα ντραμς, στα οποία τα χτυπήματα, γίνονται με το σωστό τρόπο, αλλά και στον σωστό χρόνο. Όλα μοιάζουν να είναι καλώς καμωμένα από τα πέντε παλικάρια που αποτελούν τους Concrete Sun και αυτό με οδηγεί στο εξής συμπέρασμα..

..Οι Concrete Sun φαίνεται πως είναι μια μπάντα με εξαιρετικές προοπτικές, αφού χωρίς να παίζουν κάτι πρωτότυπο, κατάφεραν να κάνουν γερό μπάσιμο στα heavy μουσικά δρώμενα, μιας και το ντεμπούτο τους είναι καλοπαιγμένο και βρίθει ενέργειας και φρεσκάδας -δύο στοιχεία που νομίζω ότι πλέον, είναι απαραίτητα για την σκληρή μουσική. Τούτοι εδώ οι Σέρβοι λοιπόν, θαρρώ πως θα διαγράψουν καλή πορεία στο χώρο και αυτός είναι ο λόγος που σας τους προτείνω ανεπιφύλακτα. Άλλωστε, από τα λίγα που είδα μέσω διαδικτύου, σχημάτισα την εντύπωση πως πρόκειται και για ένα πολύ καλό live συγκρότημα. Κάτι που σημαίνει πως έτσι κι έρθουν από τα μέρη μας, θα ζήσουμε ωραίες στιγμές. Κάτι, που θέλω να ελπίζω ότι δεν θα αργήσει πολύ να συμβεί, μιας και η ντόπια σκηνή της χώρας μας εμφανίζεται αρκετά δραστήρια φέτος ενώ, η γεωγραφία δεν νομίζω να αποτελέσει τροχοπέδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου