Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Holy Mount - We Fell From The Sky



Οι Καναδοί Holy Mount είναι μια σχετικά νέα μπάντα καθώς, εάν δεν απατώμαι, δημιουργήθηκαν κάπου μέσα στο 2009. Μέχρι τώρα, έχουν κυκλοφορήσει -δίχως τη στήριξη κάποιας δισκογραφικής εταιρίας, δυο δουλειές. Ένα 7ίντσο το Δεκέμβριο του 2010 κι ένα Demo Ep, πριν λίγες μέρες, το οποίο ονομάζεται We Fell From The Sky και περιέχει 5 κομμάτια ενώ, η συνολική του διάρκεια που αγγίζει τα 32 λεπτά, θεωρώ πως είναι άκρως ικανοποιητική και αρκούντως χορταστική για EP κυκλοφορία.

Τα παλικάρια έχουν κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά σε όλους τους τομείς. Μουσικά, τεχνικά, artwork. Όλα κυμαίνονται σε πολύ καλό επίπεδο. Ο ήχος του EP μπορεί να είναι αρκετά τραχύς, αλλά αυτό τελικά αποδεικνύεται θετικό για τη μουσική τους ενώ, το λιτό artwork, είναι όμορφο και νομίζω πως ταιριάζει στους ήχους της μπάντας. Οι οποίοι ήχοι, αν και σε stoner βάση, δεν λένε όχι ούτε στο sludge, ούτε στο drone και φυσικά δεν θα μπορούσαν να αρνηθούν την ψυχεδέλεια, δημιουργώντας έτσι, ένα ενδιαφέρον μείγμα heavy μουσικής.

Οι πέντε συνθέσεις είναι όλες τρομερές και όμοιες μεταξύ τους ενώ, το απίστευτο δέσιμο της μπάντας, γίνεται εύκολα αντιληπτό, από την πρώτη κιόλας νότα. Το μπάσο χωρίς να διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο, παραμένει σε πρώτο πλάνο ενώ, το έτερο ήμισυ του στο rythm section, τα ντραμς, φαίνεται πως βρίσκονται σε καλά χέρια, μιας και το παλικάρι μοιάζει να είναι σε καλό τεχνικό επίπεδο. Τα φωνητικά είναι αρκετά καλά και ταιριάζουν με τις μελωδίες της μπάντας, αλλά αυτό που νομίζω πως είναι το ατού του συγκροτήματος είναι η κιθαριστική δουλειά. Η οποία, είτε παράγει heavy riffs, είτε απίστευτα μελωδικά κι όμορφα leads ή/και solos, κλέβει την παράσταση, με χαρακτηριστική ευκολία.

Εν κατακλείδι, έχω την βεβαιότητα πως αυτό το συγκρότημα από το Τορόντο, θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον και μπορώ να δηλώσω πως χαίρομαι ιδιαιτέρως γι' αυτό, διότι, τα άτομα που αποτελούν τους Holy Mount, σου δίνουν την εντύπωση πως ότι κάνουν, το κάνουν από αγάπη, αλλά κι επειδή γουστάρουν να το κάνουν -αυτός νομίζω πως είναι ο ορισμός της επιτυχίας. Τέλος, εάν κάνετε ένα κλικ εδώ, θα έχετε τη δυνατότητα να ακούσετε, αλλά και να κατεβάσετε δωρεάν και νόμιμα το Ep ενώ, αξίζει να αναφερθεί πως στο παραπάνω link, υπάρχει και η δυνατότητα απόκτησης φυσικής κόπιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου