Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Old Silver Key - Tales Of Wanderings


Οι Old Silver Key δημιουργήθηκαν φέτος, το 2011, ύστερα από πρωτοβουλία του Roman Sayenko, ηγέτη των Ουκρανών Drudkh, που αποφάσισε να κινηθεί σε πιο ήρεμα μουσικά ρεύματα. Μαζί του, τα υπόλοιπα άτομα που αποτελούν τους Drudkh, αλλά και ο Neige, που είναι ο ιθύνους νους των Γάλλων Alcest, που ανέλαβε τα φωνητικά σε αυτό το νέο project, το οποίο, πριν λίγες μέρες, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του άλμπουμ, Tales Of Wanderings, μέσω της γνωστής δισκογραφικής, Season Of Mist.

Ο δίσκος αποτελείται από 7 κομμάτια κι έχει διάρκεια περίπου 38 λεπτά. Η παραγωγή του είναι αρκετά καλή, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερα προσεγμένη. Το εξώφυλλο του δίσκου, το έχει επιμεληθεί ο Γερμανός καλλιτέχνης Benjamin Konig ενώ, οι στίχοι των κομματιών έχουν μια αύρα, όμοια με αυτή των παραμυθιών, που όταν ήμασταν μικρά παιδιά, απολαμβάναμε να ακούμε από τους μεγαλύτερους μας. Η μουσική που περιέχει ο δίσκος χαρακτηρίζεται από την ίδια την μπάντα ως post rock, αν και δεν λείπουν τα shoegaze στοιχεία, αλλά ούτε και η τεχνοτροπία, που συναντάται στις υπόλοιπες μπάντες των μελών, που όπως ίσως σας είναι ήδη γνωστό, κινούνται σε πιο ακραίες και σκοτεινές μουσικές φόρμες.

Εν κατακλείδι, τούτο το μουσικό project δεν δημιουργήθηκε ούτε για να φέρει επανάσταση στη μουσική, αλλά θαρρώ, ούτε και για οικονομικούς λόγους, μιας και το post rock μοιάζει να έχει κορεστεί τα τελευταία χρόνια. Όμως, έχω την εντύπωση ότι ο σκοπός τους ήταν να γράψουν μουσική μελωδική, που θα αποτελέσει καλή νυχτερινή παρέα -και το κατάφεραν. Ο δίσκος είναι η καλύτερη συντροφιά είτε για μοναχικές βραδιές στο σπίτι, είτε για όταν υπάρχει καλή παρέα και η συζήτηση κυριαρχείται από αναμνήσεις της μοναδικής ίσως εποχής, που ο άνθρωπος χαρακτηρίζεται από αθωότητα, αυτή της παιδικής ηλικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου