Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Green & Wood - Devil's Plan


Από το Los Angeles των Η.Π.Α. προέρχονται οι Green & Wood, οι οποίοι δημιουργήθηκαν πριν από περίπου 5 χρόνια, αν και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος γι' αυτό, μιας και οι σχετικές πληροφορίες είναι λιγοστές. Το σίγουρο είναι πως αποτελούνται από 4 άτομα ενώ, παρά την έως τώρα σύντομη πορεία τους στα μουσικά δρώμενα, οι δυσκολίες από την καθημερινότητα της μπάντας δεν έλειψαν, μιας και χρειάστηκε να προβούν σε δύο αλλαγές μελών. Όμως, όπως λέει κι ο θυμόσοφος λαός, ουδέν κακόν, αμιγές καλού.

Η μπάντα παρά τις αλλαγές στην σύνθεση της και παρά τις δυσκολίες κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων -η σχετική διαδικασία διήρκεσε σχεδόν έξι μήνες εξαιτίας κάποιων τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν, κατάφερε, πριν από περίπου ένα μήνα, να κυκλοφορήσει την δεύτερη δουλειά της -το ομώνυμο ντεμπούτο κυκλοφόρησε το 2009, η οποία τιτλοφορείται: Devil's Plan και αποτελείται από 10 κομμάτια -occult αισθητικής, συνολικής διάρκειας 40 λεπτών.

Όπως προδίδει το εξώφυλλο του δίσκου -που κυκλοφορεί μέσω της Cyclopean Records, η μπάντα παίζει heavy μουσική ενώ, το occult στοιχείο είναι έντονο, τόσο στους στίχους -η θεματολογία των οποίων σχετίζεται με τα ανήσυχα πνεύματα της φύσης και τις αμαρτωλές τους δραστηριότητες, όσο και στη μουσική -η οποία είναι εμφανώς πιο doomy και σκοτεινή συγκριτικά με το ντεμπούτο της μπάντας. Οι επιρροές από μπάντες όπως Blue Cheer, Black Sabbath -τα μάθατε φαντάζομαι, Sleep, κ.α., είναι σωστά φιλτραρισμένες από την μπάντα, ο ήχος της οποίας έχει την δική του ανάγλυφη ταυτότητα, μιας και εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με αναμασήματα παλαιότερων μουσικών ιδεών, αλλά με φρέσκες ηχητικές ιδέες, η vintage αύρα των οποίων, λειτουργεί ευεργετικά για τις συνθέσεις, οι οποίες εκτός των άλλων, διακρίνονται και για τον οργανικό τους ήχο.

Το Devil's Plan είναι ένας doom δίσκος με τα όλα του: ψήγματα ψυχεδέλειας, folk πινελιές, occult αισθητική, heavy riffs, πιασάρικες φωνητικές γραμμές, σφιχτό rythm section, οργανικός ήχος, καλή παραγωγή, όμορφο artwork, vintage ατμόσφαιρα. Οι Green & Wood -όπως μάλλον ήδη υποψιάζεστε, μοιάζουν φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα, αρκεί βεβαίως, να τους δώσουμε την απαραίτητη προσοχή. Κάτι μου λέει, πως αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί, μιας και είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι όσοι από εσάς ασχοληθείτε με τα παλικάρια -και την κορασίδα, από την Καλιφόρνια, θα νιώσετε την ανάγκη να το μοιραστείτε με όσους από τους φίλους ή/και γνωστούς σας, μοιράζεστε τα ίδια ακούσματα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου