Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Oneirism - Conquering The Waves


Οι Oneirism είναι μια νέα μπάντα, που όμως αποτελείται από αρκετά έμπειρους μουσικούς. Η βάση του συγκροτήματος είναι μοιρασμένη ανάμεσα στον Καναδά και την Αγγλία, αν και η καταγωγή των μελών του συγκροτήματος είναι Κυπριακή. Η μουσική της νεότευκτης αυτής μπάντας, κινείται στον rock χώρο, με τα progressive και post στοιχεία να κυριαρχούν ενώ, τα metal ψήγματα δεν λείπουν από τον ήχο τους.

Πρόσφατα, η νέα αυτή μπάντα, κυκλοφόρησε τον ντεμπούτο δίσκο της, ο οποίος τιτλοφορείται Conquering The Waves ενώ, αποτελείται από 7 κομμάτια, συνολικής διάρκειας περίπου 38 λεπτών. Η παραγωγή του δίσκου είναι εξαιρετική, κι αυτό νομίζω πως οφείλεται στο ότι την επιμελήθηκε η ίδια η μπάντα ενώ, το εξώφυλλο σε βάζει για τα καλά στο κλίμα του άλμπουμ, οι συνθέσεις του οποίου, αν είναι και πολύπλοκες, δεν στερούνται της αμεσότητας.

Η κιθαριστική δουλειά είναι πολύ καλή, μιας και τα δυναμικά riffs εναλλάσσονται άψογα με όμορφα leads ενώ, η συνεργασία τους με το φανταστικό rythm section της μπάντας, είναι συγκλονιστική, αφού αφήνουν χώρο για πρωτοβουλίες, τόσο στο μπάσο, όσο και στα ντραμς. Το κερασάκι στην τούρτα όμως, νομίζω πως είναι η καταπληκτική δουλειά που γίνεται στα πλήκτρα, μιας και οι μελωδίες που αυτά πλάθουν, είναι απλά, ονειρικές. Τέλος, η σποραδική χρήση των φωνητικών, θαρρώ πως δεν αποτελεί τροχοπέδη για το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα, αντιθέτως, νομίζω πως λειτουργεί προς όφελος της ροής του δίσκου.

Εν κατακλείδι, πιστεύω πως το Conquering The Waves, το οποίο μπορείτε να αποκτήσετε έναντι λογικού αντιτίμου, εάν κάνετε ένα κλικ εδώ, είναι ένας πολύ καλός δίσκος της ατμοσφαιρικής rock μουσικής. Οι Oneirism, κατάφεραν να τιθασεύσουν το πλούσιο ταλέντο τους και να το χρησιμοποιήσουν προς όφελος των συνθέσεων τους, μιας και δεν κατέφυγαν σε τεχνικές εύκολου εντυπωσιασμού. Anyway, το σημαντικό είναι πως τούτη η μπάντα, κατάφερε να δημιουργήσει έναν όμορφο μουσικό δίσκο, ο οποίος, θαρρώ, πως έχει ξεπηδήσει μέσα από τις σελίδες κάποιου συναρπαστικού και περιπετειώδους, ηχητικού παραμυθιού, κι αυτός είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο, σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου