Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

The :Egocentrics - Center Of The Cyclone


Από την πόλη Τιμισοάρα της Ρουμανίας κατάγονται οι The :Egocentrics, μια νέα σχετικά μπάντα, η οποία εξερευνά τα desert ηχοτοπία της ψυχεδελικής, rock μουσικής. Οι τρεις νεαροί μουσικοί -Brenn (κιθάρα), Hera (ντραμς), Jess (μπάσο), που απαρτίζουν τούτη την υπέροχη και ιδιαίτερα ελπιδοφόρα μπάντα, είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι, κάτι, που αποδεικνύεται περίτρανα από το δεύτερο πόνημα τους, Center Of The Cyclone, το οποίο, κυκλοφόρησε στις αρχές της τρέχουσας χρονιάς από την φημισμένη, Nasoni Records.

Ο εν λόγω δίσκος, διαρκεί περίπου 40 λεπτά ενώ, αποτελείται από επτά instrumental κομμάτια, αν και δεν απουσιάζουν κάποια διάσπαρτα -κι εξαιρετικά ενδιαφέροντα, samples φωνητικών. Την παραγωγή του δίσκου, η οποία, οφείλω να ομολογήσω, πως είναι πάρα πολύ καλή, έχει επιμεληθεί ο Mihai Toma, ο οποίος, συμμετέχει στον δίσκο και ως μουσικός, μιας και τόσο το όργανο, όσο και το ηλεκτρικό πιάνο, αλλά και η melodica, που ακούγονται σε κάποια από τα κομμάτια, οφείλονται σε αυτόν. Όμως, παρά την εξαιρετική δουλειά του, τα εύσημα, πρέπει να αποδοθούν στους The :Egocentrics, οι οποίοι, δείχνουν πως έχουν σημειώσει τρομερή πρόοδο -σε όλους τους τομείς, συγκριτικά με το περσινό -και πολύ καλό, ντεμπούτο δίσκο τους.

Αυτό το λέω, όχι επειδή δεν μου άρεσε το ντεμπούτο τους -κάθε άλλο, αλλά διότι, τα παλικάρια έχουν δέσει απίστευτα καλά μεταξύ τους, κάτι που ίσως να οφείλεται στις πολλές live εμφανίσεις που μεσολάβησαν των δύο δίσκων, ίσως στις ατελείωτες πρόβες. Όπως και να' χει, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, μιας και καταφέρνουν να τιθασεύουν τον jammy χαρακτήρα των συνθέσεων τους, χωρίς όμως, να ευνουχίσουν τις συνθέσεις τους, οι οποίες, μας παρασέρνουν σε ένα συναρπαστικό και περιπετειώδες μουσικό ταξίδι, όπου οι σαγηνευτικά γαλήνιες μελωδίες της κιθάρας, εναλλάσσονται με τα διαστημικών διαστάσεων ξεσπάσματα του rythm section.

Όπως ίσως υποψιάζεστε, θαρρώ, πως το Center Of The Cyclone είναι ένας από τους καλύτερους ψυχεδελικούς rock δίσκους της τρέχουσας χρονιάς ενώ, οι The :Egocentrics, έχω την εντύπωση, πως είναι μια από τις λίγες μπάντες, που μπορούν μελλοντικά, να κάνουν την διαφορά σ' αυτό το μουσικό ιδίωμα, μιας κι έχω την αίσθηση, πως η μουσική τους διαπερνάται από ένα ιδιαίτερα έντονο feeling, παρόμοιας δυναμικής, με την πιο έντονη συναισθηματική εμπειρία, που βίωσες ποτέ. Οπότε, δεν έχετε παρά να πατήσετε το play, να κλείστε τα μάτια σας και να παραδοθείτε άνευ όρων, σ' αυτόν τον σαγηνευτικά μελωδικό, ηχητικό κυκλώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου