Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Nice Wings, Icarus! - Aurora


Τον Φλεβάρη του 2008 στο Κίεβο της Ουκρανίας δημιουργήθηκε μια πολύ ιδιαίτερη μπάντα, οι Nice Wings, Icarus!, η πορεία των οποίων στην δισκογραφία, ξεκίνησε το 2009, όταν και κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο τους, το οποίο μπορείτε να αποκτήσετε σε όποια τιμή εσείς ορίσετε, κάνοντας ένα κλικ εδώ, ενώ, εάν στείλετε ένα email στη μπάντα, μπορείτε να το κάνετε δικό σας και σε φυσική κόπια, καθώς θα σας δοθεί η ικανότητα να το αποκτήσετε δωρεάν σε μορφή Cd. Τούτο το κείμενο όμως, γράφεται για τον μαγευτικό δεύτερο δίσκο τους, Aurora..

..Ο οποίος, κυκλοφόρησε στην αρχή της τρέχουσας εβδομάδας. Τα 39 λεπτά διάρκειας του, κυλούν πολύ όμορφα καθώς, η ροή των τεσσάρων κομματιών, που το αποτελούν, είναι εφάμιλλη με το κύλισμα μιας πέτρας σε κάποια απότομη πλαγιά ενώ, η παραγωγή του, είναι πολύ καλή, κι αυτό, μάλλον οφείλεται στο ότι την επιμελήθηκε η ίδια η μπάντα. Ειδικής μνείας όμως, αξίζει και το θαυμάσιο artwork του άλμπουμ, το οποίο, σε προϊδεάζει για το ονειρικό ηχητικό ταξίδι..

..Που πρόκειται να αρχίσει, με την εισαγωγή του δίσκου στον player και που, θα σε παρασύρει σε έναν κόσμο στολισμένο με μελωδίες φτιαγμένες, από τα πλέον σαγηνευτικά συστατικά της μουσικής. Το μπάσο, άλλοτε συνοδεύει τα δυναμικά ντραμς κι άλλοτε τις κιθάρες, οι οποίες δεν διστάζουν να διαλύσουν με τα ξεσπάσματα τους τον γαλήνιο ηχητικό ιστό, που με τόσο κόπο έπλεξαν ενώ, τα λιγοστά φωνητικά -που για πρώτη φορά κάνουν την εμφάνιση τους στον ήχο της μπάντας, εκφράζουν με πειστικό τρόπο την ένταση των στίχων, το νόημα των οποίων, αν και δεν κατάφερα να το αποσαφηνίσω, θαρρώ, πως εντείνεται από τις ανάγλυφες μελωδίες του βιολιού..

..Οι οποίες, σε καθηλώνουν και σε αφήνουν αποσβολωμένο, κάνοντας σε, να μοιάζεις με μικρό παιδί, που για πρώτη φόρα επισκέπτεται ένα λούνα παρκ. Όμως, στην περίπτωση σου, το λούνα παρκ ονομάζεται Aurora, κι αντί για τεράστια πολύχρωμα παιχνίδια, αποτελείται από απαράμιλλης ομορφιάς ηχοτοπία, που οι όροι progressive και post rock, αδυνατούν να περιγράψουν. Θαρρώ, πως η μουσική των Nice Wings, Icarus! δεν χωράει σε στεγανά καθώς, οι ταμπέλες, νομίζω πως δεν μπορούν να αποτυπώσουν στο ελάχιστο, το συναίσθημα της, το οποίο, σε κάθε νότα, ξεχειλίζει. Είμαι σίγουρος, πως η ακρόαση αυτού του δίσκου, θα αποτελέσει το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο, που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου