Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

2012 Tunes To Allure Us All

Όπως μάλλον έχετε ήδη αντιληφθεί, το 2011 ήταν μια χρονιά γεμάτη καλές μουσικές και αντιστοίχως γεμάτο αναμένεται να είναι και το 2012. Βέβαια, αυτό που μένει να δούμε είναι αν ο νέος χρόνος θα είναι εξίσου ποιοτικός με τον περασμένο όσον αφορά τη μουσική, αν και με βάση τα ονόματα που αναμένεται να κυκλοφορήσουν νέους δίσκους, θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Ας δούμε όμως ποια είναι τα συγκροτήματα που ανακοίνωσαν ή που φημολογείται έντονα ότι θα ανακοινώσουν την κυκλοφορία κάποιου νέου δίσκου για την χρονιά που ήδη διανύουμε.

Με μια πρόχειρη ματιά, στον ατμοσφαιρικό χώρο αναμένονται οι νέες κυκλοφορίες από κάποια πολύ γνωστά ονόματα του ήχου όπως οι Ιταλοί Lacuna Coil, οι Φινλανδοί Barren Earth, οι Βρετανοί Paradise Lost, οι ανερχόμενοι συμπατριώτες μας Daylight Misery, οι Φινλανδοί Swallow The Sun, οι Πορτογάλοι Moonspell, οι Σουηδοί Katatonia, οι Γερμανοί Haggard κι οι Αυστραλοί Virgin Black. Σε περισσότερο black ηχοτοπία νέες κυκλοφορίες μεταξύ άλλων αναμένονται από τους Γάλλους Alcest -έχει ήδη κυκλοφορήσει- και τους συμπατριώτες τους Blut Aus Nord και Les Discrets, τους Ούγγρους Sear Bliss, τους Φινλανδούς October Falls, τους Ουκρανούς Drudkh, τους Βρετανούς Wodensthrone, τους Γερμανούς Mondstille και τους Καναδούς Woods Of Ypres, ενώ καλό θα ήταν να ρίχνουμε συχνά πυκνά ματιές στην ακμάζουσα ελληνική black metal σκηνή, που τα τελευταία χρόνια η δραστηριότητα που παρουσιάζει είναι αρκετά έντονη.

Στα πολλά κι εξίσου ενδιαφέροντα παρακλάδια του heavy ήχου πολλές είναι οι μπάντες που έχουν ανακοινώσει κάποια νέα κυκλοφορία. Κάποιες από αυτές που προσωπικά περιμένω με ιδιαίτερη ανυπομονησία είναι οι νέες δισκογραφικές δουλειές των Αυστραλών Rituals Of The Oak, των Βρετανών Orange Goblin, των Ιταλών κι αγαπημένων μου Ufomammut, των θρύλων της doom σκηνής, Saint Vitus, των Αμερικάνων Earth, Black Pyramid, Evoken, OM, Pallbearer, High On Fire και Corrosion Of Conformity, των Φιλανδών The Fertility Cult, των Γερμανών Ahab, των συμπατριωτών μας Lizardia, όπως κι άλλων πολλά υποσχόμενων ελληνικών συγκροτημάτων, ενώ έντονες είναι οι φήμες για επερχόμενο δίσκο από μπάντες όπως οι Σουηδοί Greenleaf, οι Kyuss Lives!, οι Electric Wizard και οι Eyehategod, αν και για τις συγκεκριμένες κυκλοφορίες δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό ακόμη ή πιο σωστά, δεν μπόρεσα να βρω κάτι επίσημο.

Φυσικά, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κι ανυπομονησία αναμένω τις τελευταίες δισκογραφικές δουλειές των Θρύλων του ευρωπαϊκού doom και όχι μόνο, Σουηδών Candlemass και Βρετανών Cathedral, ενώ ελπίζω οι Αυστριακοί κι αγαπημένοι μου Colour Haze να ξεπεράσουν το συντομότερο τα πολλά τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να κυκλοφορήσουν επιτέλους το She Said, που αρχικά ήταν προγραμματισμένο να βγει το 2011. Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τους ανθρώπους που λίγο πολύ τα δημιούργησαν όλα αυτά, τους Black Sabbath, που εκτός από την παγκόσμια περιοδεία που ανακοίνωσαν για φέτος, προγραμμάτιζαν και την κυκλοφορία ενός νέου δίσκου με την original σύνθεση τους, ύστερα από 33 ολόκληρα χρόνια. Βέβαια, τίποτα από αυτά δεν είναι πλέον σίγουρο, μιας και ο Iron Man, Tony Iommi, διαγνώστηκε με λέμφωμα πριν από λίγες ημέρες. Άρα, καλό θα ήταν να στοχεύσουμε τις προσευχές και την θετική μας ενέργεια στην όσο το δυνατόν συντομότερη και όσο πιο ανώδυνη θεραπεία του και αυτό, όχι λόγω αναμονής των επόμενων ενεργειών της μπάντας, αλλά λόγο ανθρώπινης αλληλεγγύης και μόνο. Άλλωστε, τίποτα μα τίποτα, δεν είναι πιο σημαντικό από την υγεία και την ανθρώπινη ζωή.

Τέλος, κάποιες από τις πλέον αγαπημένες μου μπάντες, όπως οι Ancestors, Neurosis, A Forest Of Stars, Converge, Crippled Black Phoenix και Yakuza, είναι ήδη ή φημολογείται ότι σύντομα θα μπούνε στο στούντιο, ενώ καλό θα ήταν να έχουμε το νου μας στις πρωτοεμφανιζόμενες μπάντες, διότι πολλές φορές τις αγνοούμε και μετά χτυπάμε τα κεφάλια μας στον τοίχο. Όπως και να' χει, το 2012 μπορεί να προμηνύεται αρκετά πιο δύσκολο ακόμη κι από το απεχθές 2011 ως προς τις κοινωνικές και οικονομικές του πτυχές, αλλά τουλάχιστον θα έχουμε και πάλι την μουσική για να ξεφεύγουμε λίγο απ' τη μουντή καθημερινότητα. Την καλή μουσική για την ακρίβεια, την οποία, δεν μπορεί να μας την στερήσει κανείς και τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου