Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Earth - Angels Of Darkness, Demons Of Light II


Οι Αμερικάνοι και δημιουργημένοι το 1990, Earth, κυκλοφόρησαν πέρυσι τέτοιο καιρό την έκτη τους full length δουλειά με τίτλο Angels Of Darkness, Demons Of Light I, η οποία και υπήρξε η αγαπημένη μου κυκλοφορία για την περσινή χρονιά, καθώς ήταν αυτή, που μου κράτησε καλή συντροφιά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από οποιαδήποτε άλλη κυκλοφορία του 2011. Φέτος, ένα χρόνο αργότερα, ήρθε η στιγμή της κυκλοφορίας του Angels Of Darkness, Demons Of Light II, που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από την Southern Lord Records και που όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, αλλά κι όπως μαρτυρά ο τίτλος τούτης της κυκλοφορίας, πρόκειται για την συνέχεια του ηχητικού ταξιδιού, που η μπάντα ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο.

Ο εν λόγω δίσκος, αποτελείται από πέντε κομμάτια συνολικής διάρκειας 46 λεπτών, ενώ συνοδεύεται από το υπέροχο artwork της χαρισματικής Stacey Rozich. Η παραγωγή του άλμπουμ είναι πολύ καλή, κι αυτό, μάλλον οφείλεται στο ότι ηχογραφήθηκε την ίδια περίοδο με τον προκάτοχο του, ενώ οι συντελεστές του όλου εγχειρήματος είναι -όπως σωστά μαντεύετε- οι ίδιοι που συμμετείχαν και στο πρώτο μέρος του Angels Of Darkness, Demons Of Light, καθώς οι Stuart Hallerman και Mell Detmer ηγήθηκαν και πάλι των σχετικών διαδικασιών. Το line up της μπάντας, στο οποίο μοναδική σταθερά αποτελεί στα είκοσι και πλέον χρόνια της ύπαρξης της ο Dylan Carlson, δεν έχει αλλάξει σε σχέση με τον περσινό δίσκο, καθώς ο Karl Blau, που ανέλαβε το μπάσο για αυτές τις δύο κυκλοφορίες, αποχώρησε από την μπάντα μετά το πέρας των ηχογραφήσεων. Αντιθέτως, εκτός του ηγετικού της μέλους, στην μπάντα παραμένουν τόσο η τσελίστρια Lori Goldstron, που σε τούτη την κυκλοφορία κλέβει την παράσταση, όσο και η ντράμερ Adrienne Davies, η απόδοση της οποίας είναι για ακόμη μια φορά εξαιρετική.

Το acid folk ηχητικό μοτίβο συμπληρώνεται από την εγκλωβισμένη στους πένθιμους ρυθμούς του drone μινιμαλισμού, americana, η ράθυμη αύρα της οποίας σε βυθίζει με ευκολία σε μια πνευματική ραστώνη εξαιρετικά εθιστική. Ο αυτοσχεδιασμός κάνει την εμφάνιση του και σε αυτόν τον δίσκο, αν και τα folklore στοιχεία είναι εκείνα που κρατούν τον πρωταγωνιστικό ρόλο και που καθιστούν τούτο το άλμπουμ ιδιαιτέρως απολαυστικό, καθώς οι country πινελιές καλύπτουν με ένα πέπλο θετικής ενέργειας τις σκοτεινές μελωδίες των Earth, οι οποίοι με το δεύτερο μέρος του Angels Of Darkness, Demons Of Lights, καθηλώνουν τους φίλους της μεθυστικής μουσικής τους με χαρακτηριστική ευκολία, καθώς τους προσφέρουν τις πιο γλυκές μελωδίες της πολυετούς ηχητικής τους πορείας. Τούτος ο δίσκος λοιπόν, προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όλους όσους αναζητούν ένα γαλήνιο και χαλαρό, μα συνάμα ποιοτικό άκουσμα, αλλά και σ' όλους εκείνους, που σ' αυτούς τους χαλεπούς καιρούς δεν παύουν να πιστεύουν στην ύπαρξη της ελπίδας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου