Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Chiefs - Chiefs EP


Οι Stephen σε ντραμς και Paul σε κιθάρα και φωνητικά αποτελούνε τους νεοσύστατους Chiefs, οι οποίοι μας ταξιδεύουν σε desert/stoner ηχοτοπία με τις heavy μελωδίες τους. Η μπάντα, που δημιουργήθηκε μόλις στα τέλη του περασμένου έτους, έχει ως βάση της το Phoenix της Αριζόνα, ενώ πριν από δύο εβδομάδες κυκλοφόρησε την παρθενική κι ομώνυμη δουλειά της, η οποία έχει τη μορφή EP, καθώς αποτελείται από έξι κομμάτια συνολικής διάρκειας 24 λεπτών περίπου, το ένα εκ των οποίων, αποτελεί διασκευή στο κομμάτι Come Together των The Beatles.

Η παραγωγή του EP είναι πολύ καλή, καθώς προσφέρει τον απαιτούμενο όγκο στον ήχο της κιθάρας, καθιστώντας έτσι σχεδόν ανεπαίσθητη την απουσία του μπάσου από τον ήχο της μπάντας, ο οποίος ξεχωρίζει για τον groovy χαρακτήρα του, ενώ τα heavy και σκανταλιάρικα riffs της κιθάρας βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με τα σπιρτόζικα ντραμς, τα οποία προσδίδουν μια hard rock αύρα στις συνθέσεις, τα φωνητικά των οποίων, σε υπνωτίζουν με την desert αύρα τους.

Το εύγλωττο εξώφυλλο, που συνοδεύει την πρώτη δουλειά των Chiefs, δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο ταιριαστό με το όλο concept της μπάντας, ενώ το πρώτο της πόνημα, το οποίο προσφέρεται προς δωρεάν download από το bandcamp τους, καταδεικνύει, πως τούτοι οι Αμερικάνοι έχουν όλα τα φόντα να καθιερωθούν στον heavy χώρο, καθώς οι δυναμικές τους συνθέσεις, αν και δεν διακρίνονται για την πρωτοτυπία τους, εντούτοις, βρίθουν φρεσκάδας. Εν ολίγοις, πρόκειται για ένα εξαιρετικό ντεμπούτο EP από μια νέα κι άκρως ελπιδοφόρα μπάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου