Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Buried Sleeper - Colosseum


Οι Triangle Theory δημιουργήθηκαν στο Perth της Σκωτίας το 2005, αλλά τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, άλλαξαν το όνομα τους σε Buried Sleeper, ενώ πλέον η βάση τους βρίσκεται στην Γλασκόβη. Με την αρχική της μορφή, τούτη η άκρως ελπιδοφόρα μπάντα είχε προλάβει να κυκλοφορήσει δύο demos κι έναν full length δίσκο, χωρίς ωστόσο να εντυπωσιάσει.

Αυτό όμως, άλλαξε στις αρχές της τρέχουσας Άνοιξης, καθώς η ντεμπούτο κυκλοφορία υπό το νέο της όνομα, η οποία βγήκε δίχως την μεσολάβηση κάποιας δισκογραφικής και φέρει τον τίτλο Colosseum, εντυπωσιάζει με το άκρως ενδιαφέρον μείγμα stoner, doom και grudge, το οποίο οι Buried Sleeper, έχουν επιτυχώς διανθίσει με sludge ψήγματα και ambient πινελιές.

Ο εν λόγω δίσκος, ο οποίος περιέχει 7 κομμάτια συνολικής διάρκειας 53 λεπτών, συνοδεύεται από το υπέροχο artwork, που φιλοτέχνησε ο Richard Kearney, ενώ άξιο αναφοράς θαρρώ, πως είναι το γεγονός ότι στην συγγραφή των κομματιών συμμετείχε ενεργά κι ο κιθαρίστας Aaron Brake, ο οποίος θήτευσε για 3 χρόνια, απ' το 2005 ως το 2008, στους Triangle Theory.

Η παραγωγή του δίσκου, που θαρρώ, πως έχει μια lo-fi αύρα, είναι αρκετά καλή, παρόλο, που έχω την αίσθηση, πως αδικεί λίγο την εξαιρετική δουλειά, που κάνει στα ντραμς ο Dominic Hardy, ενώ αντιθέτως, το μπάσο του Tommy Wigman, ακούγεται καθαρά και με τον μεστό ήχο του, συμβάλει τα μέγιστα στην θερμή ατμόσφαιρα του τελικού ηχητικού αποτελέσματος.

Τα εξόχως heavy riffs, που γεννούν οι χαμηλά κουρδισμένες κιθάρες του Harry Clapham, χτίζουν πελώριους ηχητικούς τοίχους, ενώ πλαισιώνονται υπέροχα από τις παχύρρευστες μελωδίες της κιθάρας του Bryce Sutherland, ο οποίος ξεχωρίζει για τα εκπληκτικά φωνητικά του, τα οποία σε στιγμές, θυμίζουν έντονα, την άκρως εκφραστική φωνή του αποθανών, Layne Staley.

Οι συνθέσεις της μπάντας μπορεί να μην περιέχουν κάτι το ρηξικέλευθο, αλλά οφείλω να ομολογήσω, πως τα fuzz rock ηχοχρώματα, που διακρίνονται στα αργόσυρτα riffs της, κολακεύουν τα υφέρποντα sludge ψήγματα, που ακούγονται στον stoner ήχο των Buried Sleeper, το doom μοτίβο των οποίων, απογειώνεται απ' τα grudge κι ambient στοιχεία.

Εν ολίγοις, το Colosseum, το στιχουργικό περιεχόμενο του οποίου, εύκολα μπορεί κάποιος να το μαντέψει από τον τίτλο, αλλά και το εξώφυλλο του, ενδείκνυται για όσους αρέσκονται σε groovy ηχοτοπία αργού ρυθμού, ενώ ο επιτυχής συνδυασμός των έντονων Yob και Alice In Chains επιρροών, ανεβάζει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για τους Buried Sleeper.

Bandcamp / Facebook / Twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου