Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Dodaren - Maen


Οι Dodaren, οι οποίοι δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2010, προέρχονται από το Gothenburg της Σουηδίας κι αποτελούνται από τους Fredrik Boulund σε κιθάρα, Martin Claesson σε φωνή και κιθάρα, Eric Radegard σε μπάσο και Jon Solheim σε φωνητικά και ντραμς. Πρόσφατα, τούτη η νεότευκτη μπάντα κυκλοφόρησε την δεύτερη συνολικά δουλειά της, αλλά πρώτη full length, η οποία φέρει τον τίτλο Maen και περιέχει 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας 52 λεπτών περίπου.

Το Maen, όπως ακριβώς κι ο προκάτοχος του, το EP, Flyttar In, οφείλει το όμορφο artwork του στον πολυτάλαντο μπασίστα της μπάντας, ενώ η καλή παραγωγή του οφείλεται στην εξαιρετική δουλειά, που έκανε η ίδια την μπάντα σε αυτόν τον τομέα, αν και τη μερίδα του λέοντος σε αυτήν την διαδικασία είχε ο πολυπράγμων ντράμερ της. Τέλος, το mastering του άλμπουμ ανέλαβε ο γνωστός για τη συνεργασία του με μπάντες όπως οι Opeth, El Caco, κ.α. Thomas Eberger.

Ο ήχος της μπάντας έχει τις ρίζες του στο hard rock περασμένων δεκαετιών, αλλά και στο σύγχρονο stoner, ενώ δεν λείπουν τα post rock στοιχεία και τα alternative ψήγματα, που προσδίδουν μια μοντέρνα αισθητική στην vintage αύρα του. Οι τέσσερις ταλαντούχοι μουσικοί, που απαρτίζουν τούτη την άκρως ελπιδοφόρα μπάντα, έχουν κάνει εκπληκτική δουλειά στο πάντρεμα των ποικίλων επιρροών τους, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άκουσμα.

Τα δυναμικά, αλλά κι άκρως πιασάρικα riffs της κιθάρας πλαισιώνονται υπέροχα από τα περιπετειώδη leads της, αλλά και τα νοσταλγικά της solos, ενώ μπάσο και ντραμς γεμίζουν με απόλυτη επιτυχία τον ήχο των Dodaren, οι οποίοι εκτός όλως των άλλων ξεχωρίζουν και για την χρήση της μητρικής τους γλώσσας στους στίχους, που προσδίδει γερές τζούρες αυθεντικότητας στο ταξιδιάρικο Maen, το οποίο ήδη διαθέτει την δική του μοναδική ηχητική ταυτότητα.

Εν κατακλείδι, νομίζω, πως το αψεγάδιαστο Maen, το οποίο μπορείτε να αποκτήσετε έναντι οποιουδήποτε αντιτίμου εσείς επιθυμείτε κάνοντας ένα κλικ εδώ, ακούγεται καλύτερα σε μεγάλη ένταση, μιας και οι γεμάτες ενέργεια συνθέσεις του είναι φτιαγμένες για να ακουστούν δυνατά, ενώ απογειώνονται από το live feeling, που τις διαπερνά. Εν ολίγοις, θαρρώ, πως οι ανερχόμενοι Dodaren, έθεσαν τον πήχη των προσδοκιών πολύ ψηλά με το εξαιρετικό ντεμπούτο τους.

Official Website / Bandcamp / Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου