Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Viking Skull - Cursed By The Sword


Από το Corby του Ηνωμένου Βασιλείου, που φημίζεται για τα χαλυβουργεία του, προέρχονται οι δημιουργημένοι το 2001 Viking Skull, οι οποίοι κυκλοφόρησαν πριν από λίγες μέρες, μέσω της Transcent Music Group, την τέταρτη full length δουλειά τους, Cursed By The Sword.

Ο εν λόγω δίσκος αποτελείται από 10 κομμάτια συνολικής διάρκειας 38 λεπτών, ενώ πλαισιώνεται από ένα άκρως ταιριαστό με την αισθητική της μπάντας artwork, που συνοδεύει υπέροχα το εκρηκτικό μουσικό του περιεχόμενο και την αλήτικη στιχουργική θεματολογία του.

Οι επιρροές της μπάντας είναι εμφανέστατες, καθώς οι Viking Skull ποτέ δεν προσπάθησαν να κρύψουν την αγάπη τους για το NWOBHM, το Stoner και το heavy rock, αλλά και το κλασσικό hard rock, ενώ τα blues ψήγματα δεν απουσιάζουν από την γεμάτη ενέργεια μουσική τους.

Η μελωδική αύρα των Iron Maiden συνδυάζεται άψογα με την ηχητική αγριάδα των Motorhead, ενώ το στιβαρό rythm section των Black Sabbath εναρμονίζεται με τα σπιρτόζικα κιθαριστικά σκιρτήματα των AC/DC, δημιουργώντας έτσι, ένα metal κράμα Thin Lizzy και Rose Tattoo.

Μην σας ξεγελούν όμως τα παραπάνω, διότι η ηχητική ταυτότητα των Viking Skull παραμένει μοναδική, καθώς η μπάντα έχει εδώ και χρόνια κατασταλάξει στον δικό της ήχο, ενώ αυτό αποδεικνύεται κι από την μουσικότητα των συνθέσεων του ορμητικού Cursed By The Sword.

Τα ιδιαιτέρως heavy riffs, που οι κιθάρες παράγουν, υποστηρίζονται σωστά από το τραχύ μπάσο, το οποίο κράτα τα μπόσικα, παρέα με τα δυναμικά ντραμς, ενώ τα πνιγμένα στο αλκοόλ, αλλά και γεμάτα γρέζι φωνητικά, διηγούνται ιστορίες ασωτίας για γυναίκες, ποτά, κλπ.

Ίσως αυτό ακουστεί βλάσφημο σε μερικούς, αλλά ο κλασικός metal ήχος, όπως τουλάχιστον, αυτός οριζόταν στα 80's, συμπλέκεται σε μια ανήλεη μάχη με τα punk παρακλάδια των σύγχρονων stoner ηχοτοπίων, που νικητή αναδεικνύει την αγνή κι ανόθευτη, heavy rock μουσική.

Εν ολίγοις, οι Viking Skull δεν πρωτοτυπούν, αλλά αυτό, που κάνουν, το κάνουν από αγάπη και με περίσσιο μεράκι, καθώς η τιμιότητα κι ο αυθορμητισμός ξεχειλίζουν από το πολύ καλό Cursed By The Sword, το οποίο μας προσφέρει απλόχερα στιγμές rock 'n' roll ξεγνοιασιάς.

Για να απολαύσετε όσο καλύτερα γίνεται τούτο το άκρως πωρωτικό άκουσμα, δεν έχετε παρά να καλέσετε τους φίλους σας, να γεμίσετε την κάβα και τον καταψύκτη σας με μπύρα, ουίσκι και παγάκια και φυσικά, να αυξήσετε την ένταση των ηχείων και της διασκέδασης στο περιβόητο 11.

Viking Skull: Facebook
Transcent Music Group: Official Website

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου