Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

:TWiNGiANT: - Mass Driver


Οι :TWiNGiANT: προέρχονται από το Φοίνιξ της Αριζόνα, ενώ η πορεία τους στα heavy ηχοτοπία ξεκίνησε σχετικά πρόσφατα, μιας και γεννήθηκαν την Άνοιξη του 2010. Η μπάντα αποτελείται από τέσσερα μέλη και πιο συγκεκριμένα, από τον Jarrod σε φωνή και μπάσο, τον Dave και τον ελληνικής καταγωγής Νίκο σε κιθάρες και φωνητικά και τον Jeff στα ντραμς.

Πρόσφατα, τούτη η ελπιδοφόρα μπάντα κυκλοφόρησε την πρώτη της full length δουλειά υπό τον τίτλο Mass Driver. Ο εν λόγω δίσκος αποτελείται από 9 κομμάτια συνολικής διάρκειας 38 λεπτών περίπου, ενώ μας παρουσιάζει με σαφήνεια την ηχητική ταυτότητα του συγκροτήματος, σήμα κατατεθέν της οποίας, είναι τα οργισμένα της φωνητικά, αλλά και τα θηριώδη riffs της.

Η μουσική των :TWiNGiANT: έχει ως βάση τα stoner και sludge ηχοχρώματα, αν και ο ήχος της μπάντας διανθίζεται επιτυχώς από τα space rock ψήγματα, που κάνουν σε αρκετά σημεία του δίσκου την εμφάνιση τους, ενώ οφείλω να ομολογήσω, πως η ενορχήστρωση κάποιων εκ των κομματιών, φέρνει στο νου συγκροτήματα από τον heavy rock χώρο της δεκαετίας του '70.

Σίγουρα, το άκρως δυναμικό Mass Driver δεν φέρνει κάτι καινούριο στον αγαπημένο μας heavy ήχο, αλλά αυτό δεν σημαίνει, πως δεν είναι καλός δίσκος. Αντιθέτως, πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ντεμπούτο, που δεν στερείται φρεσκάδας κι ενέργειας, μιας και οι συχνές εναλλαγές του τέμπο, συμβάλουν στην ηχητική ποικιλία του, αλλά και στην ομαλή ροή του.

Οι κιθάρες, άλλοτε φέρνουν στο νου μεγαθήρια όπως οι Melvins κι άλλοτε θυμίζουν την ιδιαίτερη τεχνοτροπία των Mastodon, την ίδια ώρα, που το ογκώδες μπάσο, το οποίο προσδίδει γενναίες ποσότητες πυκνότητας στο ήχο της μπάντας, θαρρώ, πως έχει κάτι από το groove των Sleep, ενώ τα εκρηκτικά ντραμς σιγοντάρουν με την αγριάδα τους, τα εξόχως παθιασμένα φωνητικά.

Η παραγωγή του δίσκου, αν και όχι πεντακάθαρη, βοηθάει στο να αναδειχθούν σωστά οι συνθέσεις του, ενώ ταιριάζει  πολύ καλά με την διαστημική και γεμάτη λάσπες αισθητική του Mass Driver. Εν ολίγοις, οι ανερχόμενοι  :TWiNGiANT: μας προσφέρουν έναν πολύ καλό δίσκο, ενώ με τις ιδιαιτέρως heavy μελωδίες τους, μας γεμίζουν προσδοκίες για το ηχητικό τους μέλλον.

Official Website / Facebook / Goodieshop

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου