Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Mammoth Mammoth - Volume III - Hell's Likely


Από την γνωστή για την ιδιαιτέρως δραστήρια και μεγάλη σε πληθυσμό ελληνική κοινότητα της, Μελβούρνη της Αυστραλίας, προέρχονται οι γεννημένοι πριν από πέντε περίπου χρόνια, Mammoth Mammoth, οι οποίοι αποτελούνται από τον Ben Couzens στην κιθάρα, τον Mikey Tucker στα φωνητικά, τον Frank Trobbiani στα ντραμς και τον Pete Bell στο μπάσο.

Τούτη η ταλαντούχα κι άκρως ανερχόμενη μπάντα, η οποία φημίζεται εκτός από την εκρηκτική μουσική της και για το χιούμορ της, αλλά και τις γενναίες ποσότητες αυτοσαρκασμού, που αυτό περιέχει, κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό και δίχως την συμμετοχή κάποιας δισκογραφικής εταιρίας, την τρίτη της full length δουλειά, υπό τον τίτλο: Volume III - Hell's Likely.

Ο εν λόγω δίσκος, ο οποίος αποτελείται από 7 εκρηκτικά κομμάτια συνολικής διάρκειας 33 λεπτών, διακρίνεται για την πολύ καλή παραγωγή του, η οποία αν και είναι αρκετά πιο καθαρή από την αντίστοιχη προηγούμενων δίσκων των Mammoth Mammoth, δεν αφαιρεί τίποτα από την βρωμιά, την δυναμική και την αλήτικη αισθητική των ορμητικών συνθέσεων της.

Τα εύσημα για τον ογκώδη κι ορμητικό ήχο θα πρέπει να αποδοθούν στους Jason PC Fuller και Paul Fox, που επιμελήθηκαν την παραγωγή και το mastering αντίστοιχα, ενώ o Chris Tovo είναι υπεύθυνος για τις φωτογραφίες, που κοσμούν το artwork του δίσκου, στις οποίες πρωταγωνιστεί κι αιχμαλωτίζει βλέμματα κι αισθήσεις, ένα πανέμορφο πλάσμα, ονόματι: Georgia.

Οι Mammoth Mammoth συνεχίζουν στο δικό τους ξεχωριστό ηχητικό μονοπάτι, καθώς για ακόμη μια φορά συνδυάζουν με εξαιρετικό τρόπο την αλανιάρικη Rock 'n' roll αισθητική τους με μπόλικα και ιδιαιτέρως heavy στοιχεία, τα οποία έχουν διανθιστεί από μια μάγκικη 80's punk αύρα, ενώ αξιοποιούν φανταστικά τα καλά κρυμμένα, μα όχι αμελητέα, metal ψήγματα τους.

Οι ηχητικές επιρροές της μπάντας δεν είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφηθούν, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο για κάποιον να ισχυριστεί ότι κυριαρχούν στον ήχο της, καθώς οι Mammoth Mammoth έχουν βρει εδώ και χρόνια την συνταγή για τον δικό τους προσωπικό ήχο, ο οποίος είναι φτιαγμένος για να τεστάρει τις αντοχές του εκάστοτε ηχοσυστήματος, που τις φιλοξενεί.

Τα κομμάτια του Volume III - Hell's Likely, που κινούνται ως επί το πλείστον σε up-tempo ταχύτητες, ξεχωρίζουν για την εκρηκτικότητα τους, καθώς η ορμή τους σε παρασέρνει και σε κάνει να λικνίζεσαι στον heavy punk ρυθμό τους, ενώ οι συνθέσεις, οι οποίες ξεχειλίζουν groove, είναι απίστευτα πιασάρικες, μιας κι όλες τους διακρίνονται για την ρέμπελη stoner αύρα τους.

Τα θηριώδη riffs της υπέρβαρης κιθάρας έρπονται σε όλη τη διάρκεια του δίσκου με απειλητικές διαθέσεις, ενώ σιγοντάρονται με άψογο τρόπο από το σκανδαλιάρικο μπάσο. Τα ντραμς είναι άκρως δυναμικά και συμβάλουν αποφασιστικά στην τελική μορφή των συνθέσεων, ενώ τα φωνητικά δένουν υπέροχα με την ξεχειλίζουσα από κέφι, ατμόσφαιρα των κομματιών.

Εν ολίγοις, οι Mammoth Mammoth μας προσφέρουν έναν άκρως διασκεδαστικό δίσκο, ενώ ταυτόχρονα, με τις συνθέσεις του πολύ καλού Volume III - Hell's Likely, αποδεικνύουν με σαφήνεια, πως μπορεί να μην παίρνουν και πολύ σοβαρά τους εαυτούς τους, αλλά αυτό δεν συμβαίνει και με ότι αφορά την μουσική τους, με την οποία, δεν αστειεύονται καθόλου.

Mammoth Mammoth: Facebook / Official Website

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου