Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Dark Earth - 42012


Τον περασμένο Φλεβάρη στο San Jose της Καλιφόρνια, οι ταλαντούχοι: James Sotelo (κιθάρα, φωνή), Bobby Daly (μπάσο, φωνή) και Kevin Boockholdt (ντραμς), δημιούργησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα κι ελπιδοφόρα μπάντα, ονόματι: Dark Earth. Το εν λόγω, νεογέννητο, heavy μουσικό σχήμα, διανθίζει το stoner μοτίβο του με doom ψήγματα, ενώ στολίζει τον περίσσιο και καλυμμένο από ένα vintage πέπλο, ηχητικό του αυθορμητισμό, με έντονες blues πινελιές.

Το 42012, όπως είναι ο τίτλος, της παρθενικής κυκλοφορίας τούτης της μπάντας, που αποτελεί αφορμή γι' αυτές τις γραμμές, κυκλοφόρησε χωρίς την εμπλοκή κάποιας δισκογραφικής τον περασμένο Μάιο, ενώ διατίθεται προς δωρεάν ακρόαση στην ολότητα του, αλλά και δωρεάν download, μέσω της σελίδας της στο bandcamp. Η εν λόγω , πολύ καλή, κυκλοφορία, η οποία έχει την μορφή Ep, αποτελείται από 5 κομμάτια συνολικής διάρκειας 30 περίπου λεπτών.

Η ατίθαση κιθάρα, η οποία θαρρώ, πως κλέβει την ηχητική παράσταση στο μεθυστικά όμορφο 42012, πότε πλέκει άκρως groovy και πιασάρικα riffs με doomy αύρα κι έντονη blues αισθητική και πότε υφαίνει σαλεμένα solos και retro υφής leads, ενώ τα δυναμικά ντραμς, προσδίδουν στις συνθέσεις της μπάντας, μια άκρως κολακευτική για αυτές, rock σπιρτάδα αλλοτινών εποχών, η οποία ταιριάζει υπέροχα, με την vintage, μα αποπνέουσα φρεσκάδα, ατμόσφαιρα του Ep.

Τα γεμάτα γρέζι φωνητικά, δένουν υπέροχα με το φανταστικό τελικό ηχητικό αποτέλεσμα, ενώ το μπάσο, που με επιτυχία κρατάει τα μπόσικα, αποδεικνύει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο, πως οι Dark Earth, παρόλο, που σχηματίστηκαν πριν από μόλις 6 μήνες, είναι μια ειλικρινά, απίστευτα ταλαντούχα μπάντα, καθώς τόσο η αψεγάδιαστη απόδοση τους, όσο και το απαράμιλλο δέσιμο τους, που πραγματικά, απογειώνουν τις περιπετειώδεις συνθέσεις τους, αγγίζουν το τέλειο.

Οι ρυθμοί του μαγευτικού 42012 δεν πέφτουν παρά μόνο για λίγες στιγμές, κατά τις οποίες το συναίσθημα ξεχειλίζει, ενώ η εφάμιλλη με τα υποθαλάσσια ρεύματα των ωκεανών, ροή του, αποτελεί έναν ακόμη πολύ καλό λόγο, για να εγκατασταθεί επ'αόριστον τούτο το εξαιρετικό κι έχων αρκετό fuzz, άκουσμα στον player σας, καθώς συμβάλει στην αίσθηση αδρεναλίνης, που ξεπηδά από τα ηχεία ή/και ακουστικά σας, άπαξ και πατηθεί για πρώτη φορά το play.

Έχοντας κατά νου, ότι το υποφαινόμενο Ep, ηχογραφήθηκε μόλις 3 μήνες μετά τη γέννηση τούτης της ανερχόμενης μπάντας, το μόνο, που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι ένα ειλικρινές και τεραστίων διαστάσεων μπράβο, κι αυτό διότι, πολύ απλά, αν οι Dark Earth ηχογραφούν μουσική τέτοιας ομορφιάς και ποικιλίας και μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, τότε το καθηλωτικό 42012, δεν μπορεί παρά να αποτελεί την αρχή για κάτι μοναδικό στην heavy σκηνή του πλανήτη μας. Respect.

Dark Earth: Facebook
42012: Bandcamp

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου