Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Snake Thursday - Cruise Mode


Οι προερχόμενοι από το Poznan της Πολωνίας, Snake Thursday, οι οποίοι δημιουργήθηκαν την Άνοιξη του 2007, αποτελούνται από τους ταλαντούχους Marcin Sikorski σε φωνή και κιθάρα, Filip Malecki σε τύμπανα και Lukasz Manczak σε μπάσο και φωνητικά. Η εν λόγω άκρως ελπιδοφόρα μπάντα, πρόσφατα κυκλοφόρησε την δεύτερη studio και τρίτη συνολικά δουλειά της, με τίτλο: Cruise Mode, την οποία μπορείτε να αποκτήσετε, τόσο σε ψηφιακή μορφή και μάλιστα δωρεάν, μέσω της σελίδας της στο bandcamp, όσο και σε φυσική κόπια, έναντι χαμηλότατου αντιτίμου, ερχόμενοι σε επικοινωνία απευθείας με το ίδιο το συγκρότημα.

Το εν λόγω άκουσμα, που έχει την μορφή EP, αποτελείται από 6 κομμάτια, ένα εκ των οποίων λειτουργεί σαν intro, συνολικής διάρκειας 25 λεπτών, ενώ εκτός από το ιδιαιτέρως δυναμικό κι εξόχως ενδιαφέρον μουσικό του περιεχόμενο, διακρίνεται και για την πραγματικά, εξαιρετική παραγωγή του, που προσδίδει μια αξιοζήλευτη σπιρτάδα στις ξεχειλίζουσες τσαγανό, συνθέσεις της μπάντας, την οποία επιμελήθηκε ο Piotr Fiszbach. Η πασπαλισμένη με metal ηχοχρώματα, μουσική του Cruise Mode, έχει ως βάση της τον stoner ήχο, ενώ το heavy μοτίβο της, διανθίζουν κάποια διάσπαρτα, alternative αισθητικής και doomy αύρας, grunge ηχοτοπία.

Τα δυναμικά riffs της κιθάρας αποτελούν τον κεντρικό ηχητικό άξονα του Cruise Mode, πάνω στον οποίο χτίζει τις υπέρ του δέοντος groovy μελωδίες του, το μεστό κι έχων σε αρκετά σημεία του Ep, πρωταγωνιστικό ρόλο, μπάσο, ενώ τα σε στιγμές καταιγιστικά ντραμς, κρατούν με επιτυχία τα μπόσικα του εν λόγω εκρηκτικού ακούσματος. Τα φωνητικά, τα οποία διακρίνονται για το πάθος τους, ταιριάζουν υπέροχα με το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα, είτε είναι μελωδικά είτε πιο αγριεμένα, ενώ τα κιθαριστικά leads και solos, αποτελούν τον βασικό λόγο, για τον οποίο το εν λόγω έγχορδο, κερδίζει τις ηχητικές εντυπώσεις του εκρηκτικού Cruise Mode.

Η ροή του Ep είναι απαράμιλλη, καθώς τα κομμάτια σβήνουν το ένα μέσα στο άλλο, ενώ αυτό θαρρώ, πως οφείλεται, τόσο στο πραγματικά θαυμάσιο δέσιμο της μπάντας, όσο και στην αψεγάδιαστη απόδοση της, η οποία απογειώνει τις πιασάρικες κι ευωδιάζουσες πυρίτιδα, συνθέσεις της, οι οποίες πλαισιώνονται από το όμορφο εξώφυλλο, που με περίσσιο μεράκι φιλοτέχνησε ο πολυπράγμων τραγουδιστής και κιθαρίστας της μπάντας, Marcin Sikorski, ο οποίος εκτός όλων των άλλων, είναι κι ο σχεδόν αποκλειστικά υπεύθυνος, για τους στίχους του Cruise Mode, στους οποίους έχει συμβάλει ελάχιστα κι ο ντράμερ της, Filip Malecki.

Συμπερασματικά, έχω την εντύπωση, πως οι ανερχόμενοι κι εξόχως ελπιδοφόροι, Snake Thursday, έχουν όλα τα φόντα για να ξεχωρίσουν στον heavy χώρο, μιας και παρόλο, που η μουσική τους προσέγγιση, δεν βρίθει νεωτερισμών, εντούτοις, διακρίνεται για την ηχητική φρεσκάδα, που κάθε της νότα αποπνέει. Εν ολίγοις, το πολύ καλό Cruise Mode, το οποίο φέρει ανάγλυφη την ηχητική σφραγίδα της μπάντας, θαρρώ, πως καθιστά τούτη την μπάντα, σαν μια από τις πλέον υποσχόμενες της ανθούσας εσχάτως, πολωνικής heavy σκηνής, ενώ αυξάνει την προσμονή για ένα full length από την μπάντα, σε δυσθεώρητα ύψη.

Snake Thursday: Official Website / Facebook
Cruise Mode & Band Disco : Bandcamp

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου