Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Seelenmord - ...And We Will Only Find Solitude, Part -I-


Άλλη μια ελπιδοφόρα μπάντα από την Αργεντινή και πιο συγκεκριμένα από την πρωτεύουσα της χώρας, Μπουένος Άιρες, ήρθε πρόσφατα στην ζωηρή, ηχητική μου ζωή. Ο λόγος για τους δημιουργημένους το 2011, Seelenmord, που απαρτίζονται από τους Enrique σε κιθάρες και Daniel σε κιθάρες, φωνητικά και programming. Η εν λόγω ανερχόμενη μπάντα, που κινείται στον black metal χώρο, δημιουργήθηκε ως ένα καθαρά studio project, καθώς οι δυο ταλαντούχοι μουσικοί, που την απαρτίζουν, οι οποίοι έχουν γεμάτο παρελθόν στον ακραίο ήχο, θέλουν να συγκεντρωθούν στην συγγραφή όσο το δυνατόν ποιοτικότερου συνθετικού υλικού.
 
Κι αν κρίνω από το πρώτο τους πόνημα με τίτλο: ...And We Will Only Find Solitude, που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες, δίχως την εμπλοκή κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, τότε τα πράγματα μοιάζουν αρκετά καλά για αυτούς, μιας και το εν λόγω άκουσμα, που έχει την μορφή Ep και το οποίο διανέμεται δωρεάν από την μπάντα, μέσω της σελίδας της στο bandcamp, αποτελείται από 5 πολύ ενδιαφέρουσες συνθέσεις, συνολικής διάρκειας 28 λεπτών, ενώ το όμορφο και σκοτεινό του artwork, που αποτελεί δημιουργία του design studio με όνομα: Abstract Chaos, συνοδεύει υπέροχα το εφάμιλλης αισθητικής στιχουργικό του περιεχόμενο.

Ο ήχος τούτης της μπάντας, σκοπός της οποίας είναι να ηχογραφήσει κάμποσα Ep και στη συνέχεια να τα διανείμει δωρεάν, προς τέρψη των απανταχού φίλων του σκοτεινού ακραίου ήχου, περιέχει στοιχεία από κάμποσα παρακλάδια του black metal, καθώς παρόλο, που είναι αρκούντως ωμός, δεν στερείται μελωδίας. Οι κιθάρες άλλοτε πριονίζουν με γοργούς ρυθμούς τα ηχητικά μας κύτταρα κι άλλοτε μας ταξιδεύουν με τις γαλήνιες μελωδίες τους, ενώ τα φωνητικά, ή για να είμαι πιο σωστός, τα ουρλιαχτά, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι το πιο δυνατό σημείο των Seelenmord, καθώς έχουν την γεμάτη πόνο, υφή, που λατρεύω σε τούτο τον ήχο.
 
Η έλλειψη μπάσου από την μπάντα δεν επηρεάζει αρνητικά τον ήχο της, καθώς οι κιθάρες γεμίζουν το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα, το οποίο πρέπει να ομολογήσω, όσο κι αν απεχθάνομαι το programming έναντι των τυμπάνων, πως κολακεύεται από την εξαιρετική δουλειά της μπάντας σε αυτόν τον τομέα, η οποία καθιστά την απουσία των φυσικών ντραμς, σχεδόν ανεπαίσθητη. Οι μελαγχολικοί στίχοι της μπάντας, το όνομα της οποίας μεταφράζεται -εντελώς ελεύθερα- ως "Δολοφονία της Ψυχής"¨, εντείνουν την όχι και τόσο χαρούμενη ατμόσφαιρα του ...And We Will Only Find Solitude, η οποία έχει στοιχεία από διαφορετικού ηχητικού μοτίβου, μπάντες του ακραίου χώρου, όπως οι Ulver, Anaal Nathrakh κι Agalloch, μεταξύ άλλων.
 
Βέβαια, το ότι οι επιρροές των Seelenmord είναι αρκετά έντονες, δεν σημαίνει απαραίτητα, πως η μπάντα αντιγράφει τα ήδη φτασμένα συγκροτήματα της black σκηνής, κάθε άλλο μάλιστα, καθώς οι συνθέσεις του πολύ καλού, ...And We Will Only Find Solitude, όχι μόνο φέρουν ξεκάθαρη την ηχητική σφραγίδα των δημιουργών της, αλλά καταδεικνύουν, πως η εν λόγω μπάντα, αν συνεχίσει με το ίδιο μεράκι και πάθος, δεν θα έχει και πολλά να ζηλέψει από αυτές. Εν ολίγοις, τούτοι οι Αργεντίνοι, θαρρώ, πως έθεσαν τις σωστές βάσεις για να πετύχουν σε αυτό, που κάνουν, οπότε καλό και δίκαιο θα ήταν, να λάβουν και την απαραίτητη υποστήριξη.

Seelenmord: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου