Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Serial Hawk - Buried In The Gray


Από το εξόχως βροχερό Seattle προέρχονται οι ανερχόμενοι Serial Hawk, οι οποίοι απαρτίζονται από τους ταλαντούχους Will Bassin σε κιθάρες και φωνή, Adam Holbrook σε μπάσο και Justin Rodda σε τύμπανα. Πρόσφατα, τούτη η νεότευκτη μπάντα, κυκλοφόρησε την πρώτη επίσημη δουλειά της, Buried In The Gray, η οποία έχει την μορφή EP, καθώς αποτελείται από μόλις τέσσερα κομμάτια, συνολικής διάρκειας περίπου 27 λεπτών.

Το εν λόγω άκουσμα, που συνοδεύεται από ένα άκρως ταιριαστό με το μουντό του ηχητικό περιεχόμενο, artwork, ηχογραφήθηκε στα Toadhouse Studios με την πολύτιμη βοήθεια του πολύ καλού στο είδος του, Adam Pike, που έχει συνεργαστεί με μπάντες όπως οι Red Fang, ενώ το mastering έκανε ο Levi Seitz του Black Belt Mastering. Άρα, όπως μάλλον σωστά μαντεύετε, η παραγωγή του εξαιρετικού, Buried In The Gray, είναι κάτι παραπάνω από πολύ καλή.

Ο ήχος είναι όσο καθαρός, αλλά και όσο βρώμικος θα ήθελα για μια sludge κυκλοφορία, ενώ reverb και fuzz, που στο Buried In The Gray βρίθουν, δεν επηρεάζουν αρνητικά την όλη ακουστική του εμπειρία, αλλά αντιθέτως, συμβάλουν στην απόλαυση της, καθώς προσδίδουν μια χαοτική υπόσταση στις γεμάτες οδύνη κι οργή συνθέσεις της μπάντας, οι οποίες δεν στερούνται doom στοιχείων, ενώ το heavy εκτόπισμα τους, μοιάζει με μανιασμένο μαμούθ.

Τα αργόσυρτα riffs της κιθάρας ξεχωρίζουν για τον άμεσο χαρακτήρα τους, ενώ σε στιγμές μοιάζουν απειλητικά, καθώς κάθε τους νότα θαρρείς, πως θα σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον όλεθρο, που γλαφυρά οι στίχοι περιγράφουν. Το μπάσο παραδίδει μαθήματα heavy μελωδιών, καθώς συνθλίβει τα ηχητικά μας κύτταρα με το απύθμενο βάθος και τον αχαλίνωτο όγκο του, ενώ τα άκρως τσαμπουκαλεμένα ντραμς, δεν θα μπορούσαν να είναι περισσότερο δυναμικά.

Όπως σωστά υποψιάζεστε, οι άκρως ελπιδοφόροι Serial Hawk πραγματοποιούν εξαιρετικά ορμητικό μπάσιμο στα heavy μουσικά δρώμενα, καθώς το ντεμπούτο EP τους, Buried In The Gray, ξεχειλίζει από πάθος, αλλά και μουσικό ταλέντο. Με άλλα λόγια, νομίζω, πως τούτη η μπάντα, είναι ικανή για πολύ όμορφα πράγματα στο μέλλον, καθώς η μοναδική ηχητική τους ταυτότητα, αλλά και το μεράκι τους, δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Επενδύστε άφοβα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου