Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Odyssey - Abysmal Despair


Ακόμη μια εξαιρετική μπάντα από την Σουηδία έκανε την εμφάνιση της φέτος στο heavy χώρο, μιας και οι δημιουργημένοι το 2010 Odyssey, κατάγονται από την πόλη Helsingborg τούτης της ιδιαίτερα παραγωγικής όσον αφορά την heavy σκηνή κι όχι μόνο, σκανδιναβικής χώρας.
 
Η εκρηκτική μουσική παρέα των Jonas Pedersen σε μπάσο και φωνητικά, Jesper Karlsson σε ντραμς και Witold Östensson σε κιθάρα, κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες την παρθενική της full length δουλειά, υπό τον τίτλο: Abysmal Despair, μέσω της Transubstans Records.

Ο εν λόγω δίσκος αποτελείται από 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας 39 λεπτών, ενώ διακρίνεται για το όμορφο artwork του, αλλά και για την lo-fi αισθητικής παραγωγή του, η οποία απογειώνει το άκρως ενδιαφέρον heavy μείγμα, που οι ταλαντούχοι Odyssey, μας προσφέρουν.
 
Οι έχουσες άρωμα πυρίτιδας συνθέσεις του Abysmal Despair, ξεχωρίζουν για τον ξεσηκωτικό χαρακτήρα τους, μιας και καταφέρνουν να συνδυάσουν υπέροχα το punk νταηλίκι με τη stoner αλητεία και την sludge σαπίλα με την έχουσα έντονα noise στοιχεία, garage ανεμελιά.
 
Τα πνιγμένα στο fuzz και τραχιά riffs της κιθάρας ξεχειλίζουν αδρεναλίνη, ενώ τα leads και solos της, προσδίδουν μια υφέρπουσα αίσθηση απειλής στα κομμάτια του Abysmal Despair, τα άκρως παθιασμένα φωνητικά του οποίου, ταιριάζουν γάντι στην ωμή του ατμόσφαιρα.
 
Τα ιδιαιτέρως δυναμικά ντραμς, τα γεμίσματα των οποίων, είναι σε στιγμές καταιγιστικά, κρατούν με μαεστρία τα μπόσικα και προσδίδουν απύθμενο groove στο Abysmal Despair, ενώ το μεστό μπάσο, θαρρώ, πως κλέβει την παράσταση, με τις σκαιές κι αβυσσαλέες του μελωδίες.
 
Η ισοπεδωτική δυναμική των Odyssey, πηγάζει τόσο από το εκπληκτικό τους δέσιμο, που είναι απόρροια της απαράμιλλης χημείας τους, όσο κι από την γεμάτη ενέργεια απόδοση τους, που προσδίδει στις ήδη ορμητικές συνθέσεις του Abysmal Despair, μια άφευκτη σφοδρότητα.
 
Το χειμαρρώδες μπάσιμο των άκρως ελπιδοφόρων Odyssey στα heavy μουσικά δρώμενα με το θυελλώδους δυναμικής, Abysmal Despair, αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον τους, καθώς θαρρώ, πως αποτελεί εξαιρετικό δείγμα σύγχρονου, αλανιάρικου, heavy rock 'n' roll.

Transubstans Records: Official Website

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου