Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Black Science - KIJE - Vintage Cucumber


Από το Seattle μας έρχονται οι ταλαντούχοι Black Science, οι οποίοι στους τρεις ως τώρα δίσκους τους έχουν μπλέξει με ιδιαίτερη επιτυχία διάφορα παρακλάδια της rock και metal μουσικής και το ίδιο ακριβώς κάνουν και στη νέα τους δουλειά, που φέρει τον τίτλο: An Echo Through The Eyes Of Forever, στην οποία συναντούμε στοιχεία ψυχεδελικού noise rock, αλλά και electro ψήγματα, που μαεστρικά συνδυάζονται με τις grunge αναφορές τους, δημιουργώντας έτσι ένα απολαυστικό υβρίδιο rock μουσικής. Ότι πρέπει για χαλαρές, αλκοολούχες ακροάσεις.

Black Science: Bandcamp / Facebook


Το μυστήριο πέπλο, που καλύπτει το ηχητικό τέρας με όνομα Kalkh-In(joy) Erode, παραμένει βαρύ, καθώς στην τρίτη δουλειά τούτης της γαλλικής one-man-band, που τιτλοφορείται Clear κι αποτελείται από 8 κομμάτια, τα πράγματα παρόλο, που γίνονται λίγο περισσότερο απτά, ως προς την ενορχήστρωση των συνθέσεων, εντούτοις, παραμένουν εξαιρετικά ασαφείς και σκοτεινοί οι ήχοι, που ο συμπαθής Γάλλος πίσω από το όνομα KIJE μας δίνει, καθώς το μείγμα drone μελαγχολίας, ambient απόγνωσης και ψυχεδελικού πειραματισμού, στοιχειώνει τις αισθήσεις.

Kalkh-In(joy) Erode: Bandcamp / Facebook


Ο πολυτάλαντος Γερμανός Johannes Schulz αποφάσισε να αποχωρήσει από τα διάφορα doom projects στα οποία συμμετείχε και να δημιουργήσει την δική του μπάντα, την οποία ονόμασε Vintage Cucumber. Σίγουρα ένα τέτοιο, όχι και τόσο πολύ συνηθισμένο όνομα, προδίδει μπόλικη φαντασία, αλλά κι αρκετό χιούμορ. Η μουσική όμως του Hot J, όπως αποδεικνύει o δίσκος του, Mc Goyl Style, δεν είναι καθόλου αστεία, καθώς τα ambient στοιχεία της μας ταξιδεύουν σε αχανή κι οπιούχα space ηχοτοπία, από τα οποία δύσκολα δραπετεύει κανείς.

Vintage Cucumber: Bandcamp / Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου