Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Horseback - Half Blood


Μυστήρια μπάντα οι δημιουργημένοι το 2006 στη Βόρεια Καρολίνα, Horseback, που κατά βάση αποτελούνται μόνο από τον ιδρυτή τους, Jenks Miller, ο οποίος σε κάθε τους δουλειά ως τώρα, πλαισιώνεται από διάφορους sessions μουσικούς, οι οποίοι του επιτρέπουν να μελοποιήσει τις περιπετειώδεις, αλλόκοτες, αλλά κι άκρως ενδιαφέρουσες, ηχητικές του φαντασιώσεις.

Το τελευταίο χρονικά πόνημα των Horseback φέρει τον τίτλο Half Blood κι αποτελείται από 7 κομμάτια συνολικής διάρκειας 43 λεπτών περίπου, ενώ κυκλοφόρησε την περασμένη Άνοιξη από την Relapse Records. Το εκπληκτικό εξώφυλλο του δίσκου, όπως και το όλο του artwork, φέρει την υπογραφή του ταλαντούχου Ρώσου ζωγράφου: Denis Forkas Kostromitin.

Η μουσική της μπάντας δύσκολα μπαίνει σε καλούπια, μιας και περιέχει μπόλικα κι ιδιαιτέρως έντονα στοιχεία από πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους φάσματα του ακραίου ήχου. Ambient μελωδίες σε doom μοτίβο συμπλέκονται με ψυχεδελικά drone-kraut ηχοτοπία, ενώ όλα αυτά συνδυάζονται αριστοτεχνικά, με βαπτισμένα στην americana κι άρρωστα black στοιχεία.

Οι λίγες post αναφορές, που κάνουν την εμφάνιση τους στην διάρκεια του δίσκου, γλυκαίνουν με την εύθραυστη υπόσταση τους τις έντονες noise ανησυχίες της μπάντας, ολοκληρώνοντας έτσι με τον πλέον μεθυστικό τρόπο το εθιστικό σε νοσηρό βαθμό τελικό ηχητικό αποτέλεσμα, που φέρει τον απολύτως ταιριαστό με το οπτικό και στιχουργικό του περιεχόμενο, τίτλο: Half Blood.

Η υποφαινόμενη, τέταρτη full length δουλειά των Horseback, αποτελεί το ιδανικό soundtrack για μοναχικές νυχτερινές περιπλανήσεις, καθώς το γλυκόπικρο μουσικό της περιεχόμενο, είναι μια ηχητική μικρογραφία της ζωής, μιας και οι μινιμαλιστικά δοσμένες εκφάνσεις της ακραίας μουσικής, που χαρακτηρίζουν το Half Blood, καθιστούν το εν λόγω άκουσμα, ακαταμάχητο.

Horseback: Bandcamp / Facebook
Relapse Records: Official Website

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου