Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Nonsun - Good Old Evil


Από το φιλικό προς τις παγωμένες θερμοκρασίες Lviv της Ουκρανίας προέρχονται οι Nonsun, οι οποίοι δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2011 από τον ταλαντούχο Andriy Alpha σε ντράμς και τον πολυπράγμων αρχηγό τους, Bohdan Goatooth σε φωνητικά, κιθάρες, μπάσο και πλήκτρα.

Τούτη η ανερχόμενη μπάντα κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβρη την διαρκείας 49 λεπτών κι αποτελούμενη από τέσσερα κομμάτια, πρώτη της δουλειά, που έχει demo μορφή και διατίθεται προς δωρεάν download από την σελίδα της στο bandcamp υπό τον τίτλο: Good Old Evil.

Το εν λόγω demo, το οποίο συνοδεύεται από ένα artwork, που ταιριάζει απίστευτα καλά, τόσο με το σκοτεινό ηχητικό του περιεχόμενο, όσο και με το όνομα της μπάντας, οφείλει τον ψυχρό ήχο του στο υπόγειο, όπου και γεννήθηκε, αλλά και στους μη αισιόδοξους στίχους του.

Τα πλήκτρα εντείνουν τα noise ψήγματα του demo και καθιστούν σχεδόν αβάσταχτα τα drone στοιχεία του, ενώ τα φωνητικά, που ως επί τω πλείστον έχουν την μορφή ουρλιαχτών, φέρνουν στο νου τον ακραίο ήχο των 90's, δηλαδή, την πλέον ένδοξη εποχή του doom/death ήχου.

Το μπάσο προσδίδει άπλετο όγκο στις αργές κι απλωμένες συνθέσεις του Good Old Evil, ενώ συγχρόνως πλαισιώνει υποδειγματικά, τόσο τις funeral κιθάρες, όσο και τα καταιγιστικά ντραμς, τα οποία προσφέρουν μια θαμπή black αισθητική στο παγερό τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.

Οι κιθάρες δημιουργούν ισοπεδωτικής ισχύος και sludge μοτίβου riffs, τα οποία διανθίζουν με doom ηχοχρώματα, ενώ ξεχωρίζουν για τα post αύρας solos τους, που υπέροχα στολίζουν τον εφιαλτικής ομορφιάς ηχητικό καμβά, που με περισσή μαεστρία ζωγράφισαν οι Nonsun.

Το εθιστικό extreme υβρίδιο doom ύφους, που φέρει τον ταιριαστό με το περιεχόμενο του τίτλο: Good Old Evil, αφήνει πολλές υποσχέσεις για τους ταλαντούχους δημιουργούς του, μιας και μαρτυρά με εύγλωττο τρόπο την συνθετική ικανότητα και το μουσικό ταλέντο των Nonsun.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου