Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Archon - Ouroboros Collapsing


Το 2008 στη Νέα Υόρκη δημιουργήθηκαν οι Archon, που πέρασαν από αρκετές αλλαγές μελών, μέχρι να φτάσουν να απαρτίζονται από το σημερινό τους line up και πιο συγκεκριμένα από τους Andrew Jude σε κιθάρες και μπάσο, Chris Dialogue σε φωνητικά και fx, Nikhil Kamineni σε κιθάρες, Rachel Brown σε φωνητικά και πλήκτρα και Rajah Marcelo σε ντραμς.

Τούτη η ανερχόμενη μπάντα κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες την δεύτερη full length δουλειά της μέσω της The Path Less Traveled Records, με τίτλο: Ourobos Collapsing. Ο εν λόγω δίσκος, που αποτελείται από 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας 47 λεπτών, ξεχωρίζει για την βαλτώδη κι ωμή παραγωγή του, τους σκοτεινούς του στίχους, αλλά και το λεπτομερές artwork του.

Η μουσική των Archon έχει την βάση της στον doom ήχο, τον οποίο διανθίζει επιτυχημένα με sludge στοιχεία, doom/death πινελιές αλλά και stoner ψήγματα, καθιστώντας έτσι το δυναμικό Ouroboros Collapsing άκρως απολαυστικό για τους φίλους του σκληρού heavy ήχου.

Οι κιθάρες παράγουν τερατώδη riffs σε doom μοτίβο και με stoner υφή, τα οποία απογειώνουν την υφέρπουσα sludge υπόσταση τους, η οποία συνδυάζεται υπέροχα με τα black τεχνοτροπίας τύμπανα και τις doom/death αισθητικής μελωδίες του μπάσου, οι οποίες έρπουν στο ambient σύννεφο των πλήκτρων και των διάφορων θορύβων του Ouroboros Collapsing.

Τα ανδρικά και γυναικεία φωνητικά μοιράζονται τις brutal αρμοδιότητες τους, χαρίζοντας στον ήχο των Archon ηχοχρώματα gothic υφής της 90's doom/death μουσικής, αλλά και black ουρλιαχτά, ενώ τα δεύτερα έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας το καθαρό κομμάτι αυτού του τομέα και το καταφέρνουν πειστικά, καθώς εντείνουν την ήδη νοσηρή ατμόσφαιρα του δίσκου.

Εν ολίγοις, ο δεύτερος δίσκος των Archon δεν προσφέρει κάτι το ρηξικέλευθο στον heavy ήχο, αλλά καταφέρνει να προσδώσει στους δημιουργούς του, το στάτους της πολλά υποσχόμενης κι άκρως ελπιδοφόρας μπάντας, με τις αρρωστημένες μελωδίες του Ouroboros Collapsing.

Archon: Bandcamp / Facebook
The Path Less Traveled Records: Official Website

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου