Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Godstopper - What Matters


Το 2010 στο Τορόντο του Καναδά γεννήθηκαν οι Godstopper, οι οποίοι απαρτίζονται από τους Mike Simpson σε φωνητικά και ντραμς, Miranda Armstrong σε μπάσο, Phil Miles σε κιθάρα και Tobin Simpson επίσης σε κιθάρα. Τούτη η ανερχόμενη μπάντα κυκλοφόρησε προς τα τέλη του περασμένου χρόνου την παρθενική της full length δουλειά με τίτλο: What Matters, η οποία συνδυάζει τα έντονα sludge στοιχεία της με ψήγματα pop και τις doom metal αναφορές της με ανάγλυφα noise rock στοιχεία, ενώ καλό θα ήταν να γνωρίζετε, πως διατίθεται μέσω της σελίδας τους στο bandcamp, προς download έναντι οποιοδήποτε αντιτίμου εσείς επιλέξετε.

Ο εν λόγω δίσκος αποτελείται από 9 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 43 λεπτών, ενώ ξεχωρίζει εκτός από το ιδιαίτερο μουσικό του περιεχόμενο και από την πολύ καλή παραγωγή του, καθώς ο Collin Young, που την επιμελήθηκε, κατάφερε να προσδώσει διαύγεια στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα δίχως όμως να αλλοιώσει έστω και λίγο την έμφυτη μουσική βρωμιά των συνθέσεων, ενώ και ο Greg Dawson, που επιμελήθηκε το mastering του What Matters αξίζει μνείας, μιας και η συμβολή του στην ακουστική ποιότητα του, είναι άκρως σημαντική.

Τα riffs από τις κιθάρες περικλείουν διάφορα στοιχεία του ακραίου ήχου, καθώς στολίζουν το sludge μοτίβο τους με alternative 90's αισθητικής ηχοχρώματα, τα οποία συνδυάζονται υπέροχα με την doom αύρα των noise rock ηχοχρωμάτων, που τα συνοδεύουν, ενώ τα leads τους έχουν μια εξόχως εθιστική και διεστραμμένη υφή, που κολακεύει τις συνθέσεις του What Matters. Το μεστό μπάσο συνεργάζεται άψογα με τις κιθάρες και με τα δυναμικά ντραμς, ενώ οι διαολεμένες του μελωδίες δαγκώνουν. Τα χτυπήματα των ντραμς εντείνουν την heavy ατμόσφαιρα της μουσικής των Godstopper, καθώς έχουν κάτι κατακλυσμιαίο στην υπόσταση τους.

Τα φωνητικά του ντράμερ της μπάντας βρίσκονται στο ίδιο ηχητικό μήκος κύματος με την μουσική του συγκροτήματος, καθώς άλλοτε έχουν μια αρρωστημένη και τσιριχτή υφή κι άλλοτε μια μεστή και σχεδόν μελαγχολική alternative αισθητική, που αμφότερες συμβάλουν τα μέγιστα στην ηχητική ένταση του What Matters, καθώς αποδίδουν τους βασισμένους σε πραγματικές ιστορίες στίχους του με περισσή θεατρικότητα, ενώ ταιριάζουν γάντι στις διεστραμμένες μελωδίες των Godstopper, που αρμονικά συνδυάζουν αλλοπρόσαλλες μεταξύ τους μουσικές.

Εν ολίγοις, τούτη η ταλαντούχα μπάντα με τις παράξενες ηχητικές μελωδίες της, καταφέρνει να γεφυρώσει το χάσμα των πολλών επιρροών της και να μας προσφέρει ένα άκρως διασκεδαστικό άκουσμα, που έχει την δική του μοναδική ηχητική ταυτότητα, καθώς το What Matters, αν και φέρνει πολλά στο νου, εντούτοις, το κύριο όπλο του είναι η ξεχωριστή ηχητική του υπόσταση, που καθιστά το πρώτο πόνημα των Godstopper, ως ένα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον άκουσμα για όλους τους φίλους του ευρύτερου heavy ήχου. Άλλωστε, κανείς δεν έχει συνδυάσει ως τώρα τόσο μαεστρικά το τραχύ sludge ηχητικό του φόντο με τις εύθραυστες pop ανησυχίες του.

Godstopper: Bandcamp / Tumblr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου