Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Grayceon - Pearl and The End of Days


Εντυπωσιακή μπάντα οι δημιουργημένοι το 2005 στο San Francisco της Καλιφόρνια, Grayceon, οι οποίοι απαρτίζονται από τρεις εκπληκτικά ταλαντούχους μουσικούς και πιο συγκεκριμένα από τους: Max Doyle σε φωνητικά και κιθάρα, Zack Farwell σε ντραμς και Jackie Perez Gratz σε τσέλο και φωνητικά, που με κάθε τους κυκλοφορία, έχουν βαλθεί να προοδεύουν μουσικά, αλλά και συνθετικά, συνδυάζοντας επιτυχώς αρκετά διαφορετικά ιδιώματα του ακραίου ήχου.

Τούτη η εξαιρετική μπάντα, κυκλοφόρησε την τρέχουσα εβδομάδα μέσω της Flenser Records τη νέα της δουλειά, που έχει την μορφή EP και αποτελείται από δύο κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 28 λεπτών, με τίτλο: Pearl & The End Of Days. Τα δύο κομμάτια, που βάφτισαν τούτο το EP, είναι από τα καλύτερα της μπάντας, μιας και στολίζουν τις post rock αναφορές τους με doom στοιχεία και το progressive μοτίβο τους με black metal ψήγματα.

Ο τρόπος με τον οποίο οι Grayceon ακροβατούν ανάμεσα στα διάφορα μουσικά ιδιώματα, που έχουν ενσωματώσει στη μουσική τους, είναι απαράμιλλης ομορφιάς, καθώς η κινηματογραφική αύρα των συνθέσεων τους, καθίσταται σαγηνευτική από την θεατρικότητα, που η περιπετειώδης ενορχήστρωση τους αποπνέει, μιας και καλύπτει ιδανικά την αδύναμη παραγωγή, που αδικεί την εξαιρετική απόδοση του ντράμερ της μπάντας, καθώς άφησε τα ντραμς πίσω στη μίξη του EP.

Αυτό δεν σημαίνει όμως, πως ο Zack δεν παίζει καλά, κάθε άλλο μάλιστα, καθώς τα χτυπήματα του γεμίζουν ιδανικά της συνθέσεις, ενώ τα black υφής ξεσπάσματα του, κολακεύουν τις έντονες doom μελωδίες του αιθέριου τσέλου της Jackie, που χειρίζεται πιο ώριμα από ποτέ τα φωνητικά σε τούτο το EP. Τα φωνητικά του Max σιγοντάρουν την μεστή θηλυκή ερμηνεία, ενώ η κιθάρα του οδηγεί τις συνθέσεις σε δαιδαλώδη ηχοτοπία ανείπωτης ομορφιάς με τις γλυκές νότες της.

Εν ολίγοις, το νέο πόνημα των εξόχως ταλαντούχων Grayceon, ενδείκνυται για όσους και όσες θέλουν να ακούσουν κάτι γαλήνιο, μα φοβούνται να παραδοθούν στον όρο post, αλλά και για όσους και όσες ψάχνουν την περιπέτεια του progressive στη μουσική τους, μα φοβούνται την φλυαρία του, καθώς το Pearl and The End Of Days, χρησιμοποιεί τα πλέον γοητευτικά στοιχεία αυτών, αναδεικνύοντας έτσι ιδανικά, τον ακάνθινο heavy χαρακτήρα του. Επενδύστε άφοβα.

Flenser Records: Official Website

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου