Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Lothorian - Welldweller


Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα μπάντα δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2011 στο Βέλγιο, η οποία μας παρουσιάζει ένα εξόχως δυναμικό heavy μείγμα στην ντεμπούτο κυκλοφορία της, που έγινε διαθέσιμη πριν λίγες ημέρες από την ιταλική Acid Cosmonaut Records υπό τον τίτλο Welldweller. Ο λόγος γίνεται για τους απαρτιζόμενους από πέντε ταλαντούχους μουσικούς και ικανούς συνθέτες, Lothorian, που με την πρώτη τους δουλειά, αν και δεν καινοτομούν ηχητικά, εντούτοις, καταφέρνουν να μαγνητίσουν την προσοχή με τις απολαυστικές τους συνθέσεις.

Το πολύ καλό Welldweller, που διαρκεί ακριβώς μισή ώρα, αποτελείται από 6 κομμάτια, ενώ ξεχωρίζει για την πολύ καλή παραγωγή του, η οποία απογειώνει τα εκρηκτικά συστατικά, που απαρτίζουν την ηχητική του υπόσταση, καθώς ο ελώδης και συγχρόνως, αρκούντως διαυγής ήχος του, ταιριάζει υπέροχα με το doom μοτίβο των Lothorian, το οποίο επιτυχημένα διανθίζουν με έντονα sludge ψήγματα κι ανάγλυφα stoner ηχοχρώματα, που καθιστούν την ήδη σαγηνευτική occult rock αισθητική της μουσικής και των στίχων τους, ακαταμάχητη.

Βυθισμένα στον απύθμενο ωκεανό του fuzz είναι τα ερεβώδη riffs της κιθάρας, που αποπνέουν μια έντονη αίσθηση λάσπης σε κάθε τους νότα και δημιουργούν έτσι το heavy πλαίσιο μέσα στο οποίο το μεστό μπάσο, που σιγοντάρει τόσο αυτές, όσο και τα εξόχως groovy χτυπήματα των ντραμς, ελοχεύει με τις διαολεμένες του μπασογραμμές. Τα ντραμς στηρίζουν εκπληκτικά τις συνθέσεις, ενώ αρκετές φορές τις οδηγούν σε γεμάτα groove μονοπάτια, στα οποία συναντούν τα καθαρά, κυρίως, φωνητικά του δίσκου, τα οποία συνοδεύονται κι από διάφορα samples.

Η απόδοση της μπάντας είναι φανταστική, μιας και όλοι τους μοιάζουν να είναι εξαιρετικά προικισμένοι μουσικοί, ενώ η συνθετική τους ικανότητα βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, καθώς όλα τους τα κομμάτια ξεχειλίζουν heavy ποιότητα. Με άλλα λόγια, οι προσφάτως γεννημένοι Lothorian, έχουν όλα τα φόντα για να καθιερωθούν ως μια από τις πλέον αξιόλογες μπάντες του ευρωπαϊκού κι όχι μόνο doom ήχου, καθώς το εκπληκτικό ντεμπούτο τους, Welldweller, περιέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να χαρακτηριστεί, καταπληκτικό.

Lothorian: Bandcamp / Facebook
Acid Cosmonaut Records: Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου