Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Shallow Grave


Μια πολύ ενδιαφέρουσα νέα heavy μπάντα από τη Νέα Ζηλανδία με όνομα Shallow Grave, κυκλοφόρησε μέσω της τοπικής δισκογραφικής Astral Projection την πρώτη της κι ομώνυμη δουλειά τον περασμένο Φλεβάρη, επιχειρώντας έτσι με τις βαπτισμένες στον sludge ήχο, post αισθητικής και doom ύφους μελωδίες της, εξαιρετικά δυναμικό μπάσιμο στη heavy σκηνή.

Τούτο το μουσικό συγκρότημα, που αποτελείται από τέσσερις πολύ ταλαντούχους μουσικούς, δείχνει να διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία για να καθιερωθεί ως μια από τις πλέον ανερχόμενες μπάντες του χώρου, καθώς η συνθετική δεινότητα, το πάθος, αλλά και η μουσική ικανότητα των μελών της, απογειώνονται από την φονική μεταξύ τους χημεία και την ψηλή τους απόδοση.
 
Οι Tim και Michael, που μοιράζονται τα φωνητικά, αλλά και τις κιθάρες, σπέρνουν τον όλεθρο με τα μεγαλειώδη και μανιασμένα τους riffs, τα οποία δεν ξεχνούν να ποτίζουν συχνά πυκνά με γενναίες δόσεις reverb, προσδίδοντας έτσι στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα μια κολακευτική για αυτό, νοσηρή drone αύρα, που αναδεικνύει, τα ουρλιαχτά και hardcore αισθητικής φωνητικά.
 
Ο James χτυπά με περίσσιο μίσος, αλλά και μπόλικη τεχνική τα ντραμς του, συμβάλλοντας σημαντικά στη groove πλευρά των συνθέσεων, ενώ το πνιγμένο στο fuzz μπάσο του Brent, γεμίζει τον ήχο της μπάντας προσδίδοντας του απύθμενο όγκο και διανθίζοντάς τα κομμάτια της με ηχοχρώματα, που μοιάζουν βγαλμένα από το ισοπεδωτικό soundtrack της Αποκάλυψης.
 
Η παρθενική κι ομώνυμη δουλειά τούτης της άκρως ελπιδοφόρας μπάντας, που διαρκεί σχεδόν 55 λεπτά κι αποτελείται από 6 θηριώδους μορφής κομμάτια, διακρίνεται για την αψεγάδιαστη παραγωγή της, που της προσδίδει αχαλίνωτο βάθος και ισχυρή δυναμική, δίχως όμως να της στερεί κάτι από την διαύγεια της, αλλά και για το λιτό, μα συνάμα επιδραστικό, artwork της.
 
Εν ολίγοις, τούτο το άκουσμα αποτελεί ένα εξαιρετικό πρώτο δείγμα από μια μπάντα, που εμφανίζεται αποφασισμένη να καθιερωθεί στην heavy σκηνή, καθώς από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα της μουσικής των Shallow Grave, γίνεται εύκολα αντιληπτό, πως εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν από τους καλύτερους ντεμπούτο δίσκους των τελευταίων ετών. Εξαίρετο.

Shallow Grave: Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου