Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Mind Vice - Set This Thing In Motion


Οι απαρτιζόμενοι από τέσσερις εξόχως ταλαντούχους μουσικούς κι ανερχόμενοι, Mind Vice, που δημιουργήθηκαν πριν από περίπου δυο χρόνια στο Σιάτλ της Αμερικής κυκλοφορούν τούτες τις μέρες την δεύτερη επίσημη δουλειά τους, η οποία φέρει τον τίτλο: Set This Thing In Motion κι έχει την μορφή EP, καθώς αποτελείται από 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας 18 λεπτών.
 
Η εν λόγω κυκλοφορία, την παραγωγή της οποίας ανέλαβε ο Conrad Uno σε συνεργασία με την μπάντα, πετυχαίνοντας θεαματικά αποτελέσματα, διατηρεί τον πολυποίκιλο ήχο των Mind Vice, καθώς το grunge μοτίβο τους διανθίζεται όπως ακριβώς και στο προ ολίγων μηνών full length ντεμπούτο τους, με blues πινελιές, funk ηχοχρώματα, metal ρινίσματα και stoner ψήγματα.
 
Η κιθάρα του Michael Knapp δημιουργεί δυναμικά riffs πάνω σε αχνό heavy φόντο, γαλήνιες μελωδίες με alternative αισθητική, αλλά και leads και solos γεμάτα rock τσαγανό, την ίδια στιγμή, που η φυσαρμόνικα απογειώνει την εξαιρετική μεστή παρουσία του μπάσου του Ian Sides, το οποίο πρωταγωνιστεί σε τούτο το θαυμάσιο EP, με τις alternative κι εθιστικές funk νότες του.
 
Τα ντραμς του Miles Hubbard προσφέρουν απλόχερα groove στις νέες συνθέσεις τούτης της πολύ καλής μπάντας και συγχρόνως σιγοντάρουν περίφημα τα έγχορδα στις ανέμελες ηχητικές τους περιπλανήσεις, ενώ τα φωνητικά του Walter O'Toole, γεμίζουν με συναίσθημα το γεμάτο μουσική ποικιλία Set This Thing In Motion, καθιστώντας το παράλληλα, άκρως απολαυστικό.
 
Εν κατακλείδι, το γεμάτο ενέργεια κι αδρεναλίνη Set This Thing In Motion, είναι ένα περίφημο EP του ευρύτερου heavy χώρου, που περιέχει συστατικά από πολλά παρακλάδια της rock και metal μουσικής κι όχι μόνο, ενώ δεν στερείται του πάντα θελκτικού fuzz, το οποίο επιβεβαιώνει τις ελπίδες για κάτι πολύ καλό στο μέλλον από τους εξαιρετικούς Mind Vice. Άψογο άκουσμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου