Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Age Of Taurus - Desperate Souls Of Tortured Times


Το Λονδίνο έχουν ως βάση τους οι δημιουργημένοι το 2009 Βρετανοί, Age Of Taurus, οι οποίοι στο τέλος της περασμένης Άνοιξης, κυκλοφόρησαν μέσω της επίσης βρετανικής και ιδιαιτέρως φημισμένης, Rise Above Records, την δεύτερη δουλειά τους, μα πρώτη με full length μορφή, καθώς είχε προηγηθεί ένα demo το 2010, με τίτλο: Desperate Souls Of Tortured Times.
 
Ο εν λόγω δίσκος αποτελείται από 7 κομμάτια συνολικής διάρκειας 42 λεπτών και πλαισιώνεται υπέροχα από τον πίνακα του 1803 με τίτλο An Avalanche in the Alps του Βρετανού Philip James de Loutherbourg, που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την μοντέρνας αισθητικής old school μουσική του,  καθώς και τους άκρως ταιριαστούς με την κλασική doom υφή του, στίχους του.
 
Η μουσική του Desperate Souls Of Tortured Times στηρίζεται σε ένα άκρως κολακευτικό για την ίδια heavy metal υπόβαθρο, το οποίο προέρχεται από την κλασσική περίοδο τούτης της μουσικής, ενώ ξεδιπλώνει τον εξόχως πλούσιο σε κάθε λογής έντονα συναισθήματα κι επικής αύρας κορμό της, πάνω σε ένα άκρως απολαυστικό traditional doom μοτίβο με metal αιχμές.
 
Κοφτά riffs σε παραδοσιακό doom ύφος με κυρίαρχο το epic αίσθημα ξεπηδούν σε όλη την διάρκεια του δίσκου από τις κιθάρες των Alastair Riddell και Toby Wright, ενώ τα φωνητικά του τελευταίου αποδίδουν θαυμάσια τους γεμάτους φαντασία στίχους και συνάμα πλαισιώνουν υπέροχα τα μεθυστικά leads και τα πωρωτικά solos του Desperate Souls Of Tortured Times.
 
Το μπάσο του Richard Bruce ακούγεται πεντακάθαρα σε όλη την διάρκεια του άλμπουμ και αυτό είναι ακόμη ένας λόγος για να εισπράξει τα εύσημα, που της αξίζουν, η αψεγάδιαστη παραγωγή του Jaime Gomez Arellano, ενώ συχνά πυκνά οδηγεί τις συνθέσεις με το ατίθασο τέμπο του, το οποίο συντροφεύει πάντα ιδανικά, τα δυναμικά ντραμς του Darius Claydon.
 
Καμία ηχητική πρωτοτυπία δεν συνοδεύει τούτο το εξαιρετικά προσεγμένο από κάθε άποψη άκουσμα, μιας και τα πάντα σε αυτό μοιάζουν να έχουν γίνει με γνώμονα την αγάπη για την πιο αγνή και ίσως αρχέγονη σε στιγμές, μορφή της doom μουσικής, η οποία δεν ξεχωρίζει για τα ψυχεδελικά stoner ψήγματα της, αλλά για τα πρωτόγονα κι επικά heavy metal στοιχεία της.
 
Εάν λοιπόν ψάχνετε ένα παραδοσιακό doom άκουσμα, τότε δεν έχετε παρά να τσεκάρετε το συντομότερο δυνατόν το παρθενικό άλμπουμ των Age Of Taurus, το οποίο αποτελεί έναν από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς στο είδος του, ενώ συγχρόνως το πραγματικά περίφημο Desperate Souls Of Tortured Times, αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον τους. Έξοχο.

Age Of Taurus: Facebook
Rise Above Records: Official Website

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου