Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Curse The Son - Psychache


Από το Κονέκτικατ της Αμερικής προέρχονται οι γεννημένοι το 2007 κι άκρως ελπιδοφόροι Curse The Son, που απαρτίζονται από τους Cheech στο μπάσο, Charles Nicholas στα ντραμς και σε κιθάρα και φωνή τον Ron Vanacore, οι οποίοι κυκλοφόρησαν φέτος το αποτελούμενο από 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας 31 λεπτών, δεύτερο full length τους, με τίτλο: Psychache.

Ο εν λόγω δίσκος καταδεικνύει την αλματώδη πρόοδο του συγκροτήματος σε όλους τους τομείς και ξεχωρίζει για την εμφανώς βελτιωμένη, σε σχέση με τον πρόγονο του, παραγωγή, η οποία είναι τραχιά και συγχρόνως προσδίδει βάθος, όγκο και διαύγεια στις συνθέσεις του άλμπουμ, οι οποίες κινούνται σε διανθισμένα από ανάγλυφα doom ηχοχρώματα, σκοτεινά stoner ηχοτοπία.

Χαμηλά κουρδισμένα riffs πλέουν σε ένα λυσεργικό doom κύμα, που φέρει στον αφρώδη βυθό του stoner λασπουριά και προσκρούει με νωχελική βία πάνω στο σχεδόν απόκοσμο και φέρον σε στιγμές traditional doom στοιχεία, μπάσο, το οποίο σιγοντάρει τα δυναμικά ντραμς, που γεμίζουν τον πυκνό και γεμάτο fuzz ήχο της μπάντας, με μπόλικο groove και με funk ψήγματα.

Η υφέρπουσα ψυχεδέλεια του υποφαινόμενου ακούσματος φέρει μια αχνή αίσθηση παράνοιας από τα ελάχιστα samples, μα κυρίως από τους αλλόκοτους στίχους του, που με περίσσιο πάθος και θεατρικότητα αποδίδουν τα ταιριαστά με το πνιχτό τελικό ηχητικό αποτέλεσμα, φωνητικά, τα οποία απογειώνουν τούτο το ερεβώδες και σερνόμενο σε αχανείς heavy βάλτους psych θεριό.

Εάν γουστάρετε ηχοτοπία γεμάτα καπνούς και μπουκωμένα ηχοχρώματα θαρρώ, πως δεν θα βρείτε τίποτα καλύτερο στο είδος για το έτος 2013 από το Psychache των Curse The Son, που διατίθεται σε τιμή, που εσείς θα ορίσετε στη σελίδα τους στο bandcamp, καθώς θα σας μαγέψει με τις οπιούχες μελωδίες του και την δηλητηριώδους ομορφιάς, μεθυστική του υφή. Εθιστικό.

Curse The Son: Bandcamp / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου