Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Demo 2013 - Doctor Smoke & Mist


Πριν από έναν χρόνο περίπου γεννήθηκαν οι ταλαντούχοι Αμερικάνοι Doctor Smoke, οι οποίοι κυκλοφόρησαν το περασμένο καλοκαίρι την έχουσα demo μορφή, παρθενική τους δουλειά, με τον κατατοπιστικό τίτλο: Demo 2013. Η εν λόγω κυκλοφορία, που διατίθεται προς δωρεάν download μέσα από την σελίδα τους στο bandcamp, αποτελείται από 4 δυναμικά κομμάτια, ένα εκ των οποίων αποτελεί διασκευή στους Pentagram, συνολικής διάρκειας περίπου 16 λεπτών.

Οι κιθάρες των Steve Lehocky και Matt Tluchowski σκαρώνουν riffs γεμάτα ενέργεια πάνω σε ένα απολαυστικό doom μοτίβο, ενώ τα φωνητικά του τελευταίου, προσδίδουν μια κολακευτική για τις συνθέσεις occult αύρα στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα, το οποίο ο Dave Trikones μέσω των δυναμικών του ντραμς διανθίζει με γενναίες δόσεις groove, την ίδια στιγμή, που το μπάσο του Cody Cooke στολίζει τις γεμάτες fuzz συνθέσεις του Demo 2013 με τη stoner αύρα του.

Δεν υπάρχει κάτι το ρηξικέλευθο μουσικά εδώ, αλλά το σημαντικό είναι ότι τούτοι οι τύποι, που σε λίγες ημέρες μπαίνουν στο στούντιο για να ξεκινήσουν τις εργασίες για το πρώτο τους full length, μας προσφέρουν ένα διασκεδαστικό demo, το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει τους Doctor Smoke να κάνουν γνωστό το όνομα τους στον heavy χώρο, καθώς οι παρθενικές τους συνθέσεις, που βρίσκονται στο Demo 2013 είναι πολύ καλές για να περάσουν απαρατήρητες.

Doctor Smoke: Bandcamp / Facebook




Από την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λιουμπλιάνα, προέρχονται οι γεννημένες το καλοκαίρι του 2012 κι άκρως ταλαντούχες, Mist, οι οποίες απαρτίζονται από τις Nina Spruk στην φωνή, Ema Babošek σε ρυθμική κιθάρα και φωνητικά, Nina Grizonič στην lead κιθάρα, Neža Pečan στο μπάσο και Mihaela Žitko στα ντραμς, αλλά και στην επιμέλεια του οπτικού κομματιού τους.

Τούτες οι ανερχόμενες νεαρές κυκλοφόρησαν στα μέσα του περασμένου μήνα την πρώτη τους δουλειά υπό τον σαφέστατο τίτλο: Demo 2013, η οποία αποτελείται από 2 κομμάτια συνολικής διάρκειας 8 λεπτών, που με την πρώτη τους κιόλας νότα καθιστούν ξεκάθαρο το μουσικό μοτίβο των Mist, το οποίο στηρίζει τα ψυχεδελικά του ψήγματα σε παραδοσιακές doom metal φόρμες.

Οι κιθάρες παράγουν traditional doom αισθητικής riffs και solos ελαφρώς πασπαλισμένα με μια αχνή κι υφέρπουσα rock ψυχεδέλεια, την ίδια στιγμή, που ντραμς και μπάσο δημιουργούν ένα στιβαρό rythm section, το οποίο προσδίδει μια ανεπαίσθητη blues υφή στις αρκούντως groovy συνθέσεις του Demo 2013, που χάρη στα φωνητικά, αποκτά κι ένα σαγηνευτικό occult άρωμα.

Παρά την μικρή του διάρκεια, το Demo 2013 των ελπιδοφόρων Mist κατάφερε να μας δώσει σαφή εικόνα, τόσο για την μουσική κατεύθυνση τους, όσο και για το επίπεδο του ταλέντου τους, το οποίο μοιάζει να είναι αρκετό για να τις βοηθήσει να ξεχωρίσουν στην παραδοσιακή doom σκηνή. Για του λόγου το αληθές, τσεκάρετε την μουσική τους και θαρρώ, πως δεν θα χάσετε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου