Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Doublestone - Wingmakers


Μια εξαιρετική μπάντα για τον ευρύτερο heavy χώρο γεννήθηκε στις αρχές του 2011 στην Δανία, η οποία φέρει το όνομα Doublestone και αποτελείται από 3 ιδιαιτέρως ταλαντούχους μουσικούς και πιο συγκεκριμένα από τους: Bo Blond σε κιθάρα και φωνή, Kristian Blond σε μπάσο και φωνή και Mike James B. σε ντραμς. Τούτοι οι εκπληκτικοί τύποι, κυκλοφόρησαν φέτος μέσω της επίσης προερχόμενης από την γενέτειρα τους Κοπεγχάγη, Levitation Records, τη συνολικά τέταρτη δουλειά τους, μα πρώτη με full length μορφή, την οποία τιτλοφόρησαν: Wingmakers.

Η εν λόγω κυκλοφορία διαρκεί περίπου 42 λεπτά και περιέχει 10 κομμάτια σε heavy rock ύφος, τα οποία όμως συνδυάζουν τόσα πολλά ηχοχρώματα από την αγαπημένη μας μουσική, που ο όρος boogie rock θαρρώ, πως του ταιριάζει καλύτερα από όλους, καθώς τα stoner ψήγματα των Doublestone, όπως ακριβώς και οι doom πινελιές τους, κατακλύζονται από τις blues ανησυχίες τους, ενώ η αγάπη τους για το κλασσικό hard rock είναι ολοφάνερη σε κάθε τους νότα κι αυτό καθιστά το θαυμάσιο Wingmakers, το καλύτερο vintage αύρας ντεμπούτο των τελευταίων ετών.

Η παραγωγή του δίσκου είναι αψεγάδιαστη και καταφέρνει εκτός των άλλων να του προσδώσει ένα άκρως κολακευτικό για τις εκρηκτικές συνθέσεις του live αίσθημα, που συμβάλει σημαντικά στο feeling αυθορμητισμού, που ξεχειλίζει από τα γεμάτα ενέργεια κομμάτια του Wingmakers, το retro αισθητικής μα ολόφρεσκο ηχητικό περιεχόμενο του οποίου, διακρίνεται για τις γενναίες ποσότητες fuzz και για το αχαλίνωτο groove του, ενώ καλό θα ήταν να γνωρίζετε, πως μπορείτε να το αποκτήσετε ακόμη και δωρεάν μέσα από την σελίδα των Doublestone στο bandcamp.

Η blues προσέγγιση των Doublestone στην hard rock τεχνοτροπία τους, έχει ως αποτέλεσμα οι αρκούντως heavy συνθέσεις τους να ακούγονται λες και προέρχονται από αλλοτινές ηχητικές εποχές της ευρύτερης rock σκηνής, καθώς στο εντυπωσιακό Wingmakers, περιέχονται psych στιγμές, southern rock στοιχεία, αλλά και prog ψήγματα, που καθιστούν το άκουσμα του άκρως ενδιαφέρον, μιας και όλα αυτά μπλέκονται το ένα μέσα στο άλλο τόσο αβίαστα, που βοηθούν την εξαιρετική του ροή, ενώ συγχρόνως μας παρασύρουν σε ένα άκρως μεθυστικό boogie ταξίδι.

Δεν ξέρω αν διαβάζοντας τις λέξεις vintage ή/και retro στην παρουσίαση κάποιου heavy δίσκου σας τρομάζει, ύστερα από την λανθασμένα πολλές φορές κι υπερβολική χρήση τους στις μέρες μας, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πάρα πολλά υποσχόμενοι Doublestone δημιούργησαν έναν δίσκο χάρμα ακροάσθαι, που οι όποιες αμφιβολίες για τυχόν τετριμμένα ηχητικά θέματα διαλύονται από τις πρώτες κιόλας νότες του εθιστικού Wingmakers, που εκτός όλων των άλλων μαρτυρούν κι αρκετές εξόχως απολαυστικές proto metal επιρροές.

Εάν λοιπόν ψάχνετε κάποιο ηχητικό δώρο για τους αγαπημένους σας ή ακόμη και για τον ίδιο σας τον εαυτό, δεν έχετε παρά να τσεκάρετε το συντομότερο δυνατόν τον παρθενικό full length δίσκο των άκρως ελπιδοφόρων Doublestone και να χαθείτε ακούγοντάς τον στον μαγικό heavy πλανήτη του, που είναι γεμάτος από απολαυστικά rock ηχοχρώματα κάθε λογής. Με λίγα λόγια, το εκπληκτικό Wingmakers αποτελεί ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του 2013 και συγχρόνως κι έναν από τους καλύτερους δίσκους της vintage/retro αναβίωσης των τελευταίων ετών. Άψογο.

Doublestone: Bandcamp / Facebook
Levitation Records: Official Website


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου