Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Spocaine


Το 2010 κάπου στην Βαυαρία της Γερμανίας δημιουργήθηκαν οι Spocaine, που κυκλοφόρησαν πριν από έναν μήνα περίπου την παρθενική τους δουλειά, ένα ομώνυμο full length άλμπουμ αποτελούμενο από 9 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 52 λεπτών, το οποίο οι ταλαντούχοι δημιουργοί του προσφέρουν ως δωρεάν download μέσα από την σελίδα τους στο bandcamp.

Τούτη η ανερχόμενη κι αρκετά ελπιδοφόρα μπάντα, που κινείται σε ένα τραχύ κι αλήτικο stoner μοτίβο με αχνά sludge ψήγματα, απαρτίζεται από τον Patrick Weber στην κιθάρα, τα αδέρφια Florian και Tim Rauch στη φωνή και τα ντραμς αντίστοιχα, τον Jorin Gundler στο μπάσο και τον πολυτάλαντο Andre Stefan στην κιθάρα, στους στίχους, στο artwork και στην παραγωγή.

Η μουσική των Spocaine στηρίζεται σε ένα σπιντάτο stoner υπόβαθρο, που είναι εμποτισμένο με μπόλικα μα αχνά sludge στοιχεία, τα οποία πλαισιώνουν υπέροχα τη σχεδόν ανεπαίσθητη metal αύρα της μπάντας, ενώ τα λιγοστά doom ρινίσματα, που υφέρπουν στον φέροντα blues πινελιές fuzz ήχο της, ταιριάζουν θαυμάσια με την ψυχεδελική υφή του groove χαρακτήρα της.

Οι κιθάρες υφαίνουν τραχιά riffs σε ένα μεθυσμένο heavy rock μοτίβο, το οποίο διανθίζουν με Southern αισθητικής leads και παθιασμένα hard rock ύφους solos, ενώ το funky σε στιγμές μπάσο, ενισχύει το άπλετο groove των δυναμικών ντραμς, το οποίο κατακλύζει τις εκρηκτικές stoner συνθέσεις του Spocaine, που είναι διανθισμένες με παθιασμένα φωνητικά γεμάτα γρέζι.

Τίποτα το ρηξικέλευθο στον ήχο των Spocaine, όμως αυτό δεν σημαίνει, πως το ομώνυμο και άρτια δουλεμένο σε όλα τα επίπεδα άλμπουμ τους, δεν είναι σφόδρα απολαυστικό, το αντίθετο μάλιστα, καθώς με αυτό μας προσφέρουν αρκούντως heavy συνθέσεις γεμάτες stoner τσαγανό, που ξεχειλίζουν αδρεναλίνη κι ενέργεια. Λάτρεις του απλού, κλασικού heavy ήχου, σπεύσατε.

Spocaine: Bandcamp / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου