Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Traitors Return To Earth - Betting On A Full Collapse


Οι γεννημένοι το 2010 στο Ohio των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και πολλά υποσχόμενοι Traitors Return To Earth, οι οποίοι ήταν από τις πρώτες μπάντες, με τις οποίες τούτη η μικρή διαδικτυακή γωνιά ασχολήθηκε, κυκλοφόρησαν πριν από λίγους μήνες την δεύτερη συνολικά, μα πρώτη με μορφή full length δουλειά τους, την οποία ονόμασαν: Betting On A Full Collapse.

Το εν λόγω άλμπουμ, που διακρίνεται εκτός των άλλων και για το εξαιρετικό artwork του, που με μεράκι φιλοτέχνησε ο ταλαντούχος, W. Ralph Walters, διαρκεί περίπου 55 λεπτά και αποτελείται από 7 κομμάτια, το βδελυρό ηχητικό περιεχόμενο των οποίων μας προσφέρει ένα ζοφερό heavy μείγμα, που ταιριάζει απίστευτα με τους εξόχως αιχμηρούς και σχεδόν επιθετικούς στίχους του.

Το τρέχον οικονομικό κατεστημένο τα ακούει κανονικά από τη τραχιά και καταχθόνια brutal φωνή του Chris Sherrod, ενώ η βαφτισμένη σε λασπωμένους κι αχαλίνωτους blues βάλτους κιθάρα, του αγριεμένου Kevin Masters παράγει μέσα από ένα παλιακό doom πρίσμα, sludge μελωδίες και riffs, που ισοπεδώνουν τα πάντα στο έχον κάμποσα stoner ψήγματα, ορμητικό τους διάβα.

Τα στυγερά τύμπανα του Justin Ringle σείουν το έδαφος με κάθε τους χτύπημα και συγκροτούν ένα απίστευτα στιβαρό rythm section με το πληθωρικό και πνιγμένο σε fuzz καπνούς μπάσο του Jordan Chasteen, το οποίο γεμίζει με groove τούτο το θηριώδες άκουσμα, καθιστώντας το έτσι έναν από τους πλέον δυνατούς δίσκους της τρέχουσας χρονιάς για την extreme heavy σκηνή.

Ο ψυχρός sludge καμβάς των ανερχόμενων Traitors Return To Earth διανθίζεται με μπόλικα doom στοιχεία και αρκετές stoner πινελιές, ενώ αποκτά μια σαγηνευτική ψυχεδελική αύρα χάρις στην blues τεχνοτροπία, που διέπει τις συνθέσεις του Betting On A Full Collapse, το οποίο εάν γουστάρετε τις ακραίες εκφάνσεις του heavy ήχου, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το λατρέψετε.

Traitors Return To Earth: Bandcamp / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου