Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Sklerotikz - The Last Generation - Η Γενεά Του Σιδήρου


Από την Θεσσαλονίκη προέρχονται οι γεννημένοι το 2005 Sklerotikz, που απαρτίζονται από ανθρώπους βαθιά πολιτικοποιημένους και με αξιοσημείωτη πορεία σε διάφορες underground μπάντες. Τον περασμένο Οκτώβρη τούτη η πειραματική μουσικά μπάντα κυκλοφόρησε την πρώτη της δουλειά με καθαρό diy χαρακτήρα, η οποία αποτελείται από 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας 45 λεπτών και φέρει τον τίτλο: The Last Generation - Η Γενεά Του Σιδήρου.

Το εν λόγω άλμπουμ διακρίνεται για την αψεγάδιαστη και μεστή παραγωγή του, που προσφέρει περίσσιο όγκο κι αρκετή διαύγεια στις συνθέσεις των Sklerotikz, οι οποίες έχουν experimental υπόσταση, μιας κι αποτελούνται από διάφορα παρακλάδια, τόσο της heavy σκηνής, όσο και της extreme μουσικής γενικότερα. Ο κορμός τους αποτελείται από post ηχοτοπία, που οι Sklerotikz ντύνουν με black ηχοχρώματα, αχνά death ψήγματα, crust ρινίσματα και hardcore στοιχεία.

Το The Last Generation - Η Γενεά Του Σιδήρου είναι ένα instrumental άκουσμα, καθώς τη θέση των φωνητικών έχουν πάρει μερικά σωστά τοποθετημένα μέσα στις συνθέσεις samples, που βοηθούν σημαντικά στην εξαιρετική ροή του δίσκου, ενώ τούτος ο experimental γίγαντας ξεχωρίζει για την θερμή παρουσία των γαλήνιων μελωδιών από το μεστό τσέλο, που αποτελούν αντίβαρο στο καταιγιστικό ταμπεραμέντο, που πηγάζει από τις δύο κιθάρες των Sklerotikz.

Τα riffs είναι ιδιαιτέρως δυναμικά και τα leads παρουσιάζουν μια νοσηρή μελαγχολία, που σε συνδυασμό με τη σχεδόν νοσταλγική αύρα από το τσέλο, δημιουργούν ένα εξαιρετικό ηχητικό μοτίβο, πάνω στο οποίο το ατίθασο μπάσο εξαπολύει την ογκώδη επίθεση του, ενώ τα άκρως δυναμικά ντραμς, που συνθέτουν μαζί του ένα σχεδόν ισοπεδωτικό rythm section, προσφέρουν στην μουσική των Sklerotikz μια εξόχως κολακευτική για αυτή κι αιχμηρή, extreme metal υφή.

Το experimental θηρίο, που κυκλοφόρησαν οι Sklerotikz θαρρώ, πως είναι ότι πρέπει για live, ενώ έχω την εντύπωση, πως το πολύ καλά δεμένο μουσικά κι εκτελεστικά ντεμπούτο τους, θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό άκουσμα για τους φίλους, τόσο της heavy μουσικής με πειραματική διάθεση, όσο και για εκείνους, που γουστάρουν extreme metal ακούσματα, καθώς οι συνθέσεις του The Last Generation - Η Γενεά Του Σιδήρου, περιέχουν μπόλικη ποιότητα για όλους.

Sklerotikz: Bandcamp / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου