Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Mammoth Salmon - Call Of The Mammoth


Από το 2012 όταν και σχηματίστηκαν στο Πόρτλαντ του Όρεγκον οι ανερχόμενοι κι αρκούντως ελπιδοφόροι Mammoth Salmon, δεν έχουν σταματήσει να εξελίσσονται ως μπάντα, μιας κι έπειτα από την κυκλοφορία των δυο πρώτων ep τους, τον ντράμερ Mitch και τον τραγουδιστή και κιθαρίστα Paul, ήρθε να πλαισιώσει ο Alex στο μπάσο, προσδίδοντας βάθος στον ήχο τους.

Το πρώην ντουέτο συνεχίζοντας πλέον ως δυναμικό τρίο, ηχογράφησε και κυκλοφόρησε την αποτελούμενη από 5 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 23 λεπτών, τρίτη της δουλειά, που φέρει τον τίτλο: Call Of The Mammoth κι έχει την μορφή ep, ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός, πως την πολύ καλή παραγωγή του ανέλαβε ο γνωστός στον heavy χώρο, Adam Pike.

Ο ήχος των Mammoth Salmon είναι βαθύς κι ογκώδης και ξεχωρίζει για το βασανιστικά αργό τέμπο του, το οποίο αναδεικνύει την εκτελεστική αρτιότητα τους και τους προσδίδει ευθύς εξαρχής την δική τους μοναδική ηχητική ταυτότητα, που περιέχει μπόλικα doom ηχοτοπία κι αρκετά stoner ψήγματα, τα οποία ντύνουν με μαεστρία με κάμποσα θολά sludge ηχοχρώματα.

Τα διακεκομμένα riffs κινούνται στις σκιές ενός sludge μοτίβου κι έχουν έντονες drone αναφορές, που καθιστούν την αργόσυρτη κορμοστασιά τους εξόχως απολαυστική, ενώ το στιβαρό rythm section πλαισιώνει υπέροχα την κιθάρα με το πνιγμένο στο fuzz μπάσο του και τα σαρωτικά χτυπήματα των ντραμς, που προσδίδουν μια αιχμηρή αισθητική στο Call Of The Mammoth.

Τα φωνητικά του δίσκου ξεχειλίζουν γρέζι και φέρουν μια αίσθηση παράνοιας στην χροιά τους, που μοιάζει αρκετά με την φωνή μια βρετανικής μορφής του doom χώρου, που πλέον δεν είναι ενεργή, ενώ ταιριάζουν απίστευτα καλά στην ηχητική ατμόσφαιρα των Mammoth Salmon, την οποία και διανθίζουν με περίσσιο πάθος και συγχρόνως, την εμπλουτίζουν με θεατρικότητα.

Η doom μουσική αποτελεί την βάση για να ξεδιπλωθούν σωστά τα stoner ψήγματα και τα sludge στοιχεία των Mammoth Salmon κι έτσι το πολύ καλό Call Of The Mammoth, που διατίθεται για download από την σελίδα τους στο Bandcamp, δια όποιου αντιτίμου εσείς ορίσετε, αποκτά μια υπέρ του δέοντος βαριά κι ογκώδη heavy rock υπόσταση, που το καθιστά εξόχως απολαυστικό.

Εν ολίγοις, οι Mammoth Salmon μοιάζουν να έχουν ήδη βρει τον ήχο, που τους ταιριάζει κι αυτό είναι εξόχως θετικό για το μέλλον τους και κρίνοντας από το χορταστικό Call Of The Mammoth, καθώς κι από τα δυο προηγούμενα ep τους, τολμώ να πω ότι θα είναι λαμπρό, μιας και τούτοι οι τύποι δείχνουν, πως έχουν όλα τα φόντα για να καθιερωθούν στον heavy χώρο. Well done.

Mammoth Salmon: Bandcamp / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου