Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Auric


Σχεδόν τρία χρόνια μετά την δημιουργία τους, οι προερχόμενοι από το Αρκάνσας των Η.Π.Α., Auric, κυκλοφορούν εδώ και λίγες εβδομάδες την παρθενική τους κι ομώνυμη κυκλοφορία, η οποία περιέχει 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας 48 λεπτών. Ο εν λόγω δίσκος διακρίνεται για την καθαρή κι ογκώδη παραγωγή του, που προσδίδει βάθος κι έξτρα δυναμική στις συνθέσεις του, ενώ το λεπτομερές artwork του, ταιριάζει στον σκληρό χαρακτήρα της heavy μουσικής του.

Ο παθιασμένος ήχος των Auric έχει τις βάσεις του στην ακραία doom μουσική, την οποία διανθίζει με μπόλικα sludge στοιχεία κι ανάγλυφα black metal ψήγματα, ενώ σημαντική για τις ηχητικές τους περιπλανήσεις αναδεικνύεται η περιορισμένη σε διάρκεια μα έντονη χρήση post rock ηχοτοπίων, που προσδίδουν μια μελωδική αιχμή στα λιγοστά punk ξεσπάσματα τους, με τα οποία καθιστούν το μουσικά ποικίλο κι ιδιαιτέρως δυναμικό, Auric, εξαιρετικά απολαυστικό.

Οι κιθάρες παράγουν ορμητικά riffs σε sludge ύφος κυρίως και τα στολίζουν με τις γαλήνιες post πινελιές τους, καθώς και με τα χειμαρρώδη black ξεσπάσματα τους, τα οποία είναι απόρροια των καταιγιστικών χτυπημάτων των εκκωφαντικών ντραμς, που με την δυναμική τους αλλάζουν το τέμπο του Auric κατά βούληση, ενώ το μπάσο ακολουθεί πιστά και με περισσή δεξιοτεχνία και μαεστρία, τόσο το φασαριόζικο groove των ντραμς, όσο και τις ατίθασες κιθάρες των Auric.

Τα φωνητικά, που είναι μοιρασμένα ανάμεσα στα τρία από τα τέσσερα μέλη των Auric, βρίθουν θεατρικότητας κι εναλλάσσονται μεταξύ σχιστών black φωνητικών και brutal κραυγών hardcore αισθητικής, ερμηνεύουν στίχους αιχμηρούς, που πραγματεύονται την ανθρώπινη αποτυχία και ξεροκεφαλιά σε σημαντικούς τομείς της ζωής, ενώ τα διάφορα εφέ με τα οποία οι Auric ντύνουν τις περιπετειώδεις συνθέσεις τους, αποτελούν τον κύριο παράγοντα για την εξαιρετική τους ροή.

Είμαι βέβαιος, πως τούτοι οι Αμερικάνοι θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στον ευρύτερο heavy χώρο, καθώς το πρώτο τους πόνημα μας αποκαλύπτει κάτι νέο και πάντα γοητευτικό από τον μυστηριώδη χαρακτήρα του, σε κάθε μα κάθε άκουσμα του. Οι ανερχόμενοι Auric μπορεί να μην πρωτοτυπούν, αλλά πετυχαίνουν να αποκτήσουν την δική τους ηχητική ταυτότητα και να μας χαρίσουν συνάμα έναν μεστό δίσκο, που θαρρώ ότι δύσκολα θα περάσει απαρατήρητος.

Auric: Bandcamp / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου